Home » Reizen door Italië » Ciao tutti’s bucket list voor 2015
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti’s bucket list voor 2015

Nu het jaar langzaam aan op zijn einde loopt, maken we al voorzichtig plannen voor 2015. Onze bucket list bevat uiteraard héél veel Italië. Vanmiddag delen we met jullie wat er allemaal in onze wensemmer zit en welke zand- en luchtkastelen we willen bouwen in ons jubileumjaar!

Ciao-tutti-bucket-list-Italië-2015

5 jaar Ciao tutti
2015 is namelijk een feestelijk jaar voor ons, aangezien Ciao tutti op 1 februari 2015 precies vijf jaar bestaat. Op 1 februari 2010 schreef Saskia de eerste blog; inmiddels schrijven – en reizen – ook Sophie en Willemijn mee en zorgt Hans dat alles technisch helemaal goed werkt. Op deze mooie groei willen we graag toosten op de plek waar de liefde voor Italië lang geleden ontstond: in Rome. Dat staat boven aan onze gezamenlijke bucket list!

prosecco

Uiteraard vieren we ons eerste lustrum ook met jullie. We hebben nog niet alles uitgedacht, maar naast mooie blogs zullen er in onze feestmaand februari ook mooie prijzen te winnen zijn en willen we in de loop van het jaar een keer een Special maken die niet via de mail maar via de brievenbus bij je thuis belandt, op papier dus!

Italie-post-brievenbus

Boek om bij weg te dromen
Deze maand krijgen ook de plannen voor een nieuw boek van Saskia’s hand vorm. Het wordt iets anders dan voorgaande boeken, maar minstens zo mooi – zo niet mooier – en uiteraard weer een garantie voor heel wat uurtjes wegdromen bij Italië. Meer nieuws volgt snel, maar in elk geval zal het boek genoeg inspiratie bieden voor jullie bucket list!

Saskia-boek-schrijven

Een Italiaans kantoor
Of het er al in 2015 van komt, weten we natuurlijk nog niet, maar we zouden maar wat graag ook een (klein) kantoor in Italië openen. Niet alleen om daar onze stukjes te schrijven – want dat doen we zo onderweg overal en nergens – maar om Italiaanse relaties te ontvangen op een eigen plek, in plaats van in een koffiebar of restaurant.

Ciao-tutti-kantoor-Italie

Uiteraard hoort er dan ook een eigen Fiatje bij, bestickerd met ons logo. We zien ons al rijden door de smalle straatjes van Rome of slingerend door de Toscaanse heuvels. Ciao tutti!

Fiat-Italie

Sneeuwpret voor Sophie, zeebenen voor Saskia
Hoewel Saskia in januari genoot van de sneeuw in Sestriere, houdt zij toch meer van zonnig en warm Italië dan van bergen vol sneeuw. Sophie wil echter graag ook het winterse Italië ontdekken en zet sneeuwpret in de Italiaanse bergen hoog op haar bucket list.

wintersport-Italie

Saskia treedt graag in Sophies zeespoor van dit jaar. Sophie mocht namelijk op cruise langs de Italiaanse kust, met onder andere een stop in Bari maar vooral veel bijzondere ervaringen op zee. Van een diner bij Eataly tot een cocktail aan het zwembad, van een magische zonsondergang tot een captain’s dinner – Saskia kan niet wachten tot haar eerste Italiaanse cruise!

cruise-zee-Italie

Slow tour door Puglia
Willemijn houdt skiën in de sneeuw en cruisen op de golven voor gezien. Zij maakt liever een uitgebreide tour door Puglia, om de regio waar ze studeerde opnieuw te ontdekken, maar dan lekker langzaam, met alle tijd voor de mooiste dorpjes, de lekkerste specialiteiten en unieke ontdekkingen.

Puglia-trullo-hart

Naar de Eolische eilanden
Het lukte dit jaar nét niet, een bezoek aan de Eolische eilanden. De pareltjes in de zee ten noorden van Sicilië wachten dus nog altijd op ons. We willen er allemaal wel heen, dus het wordt nog lootjes trekken wie er straks zijn koffers mag pakken… Sophie wil overigens niet alleen naar de Eolische eilanden, ze wil ook graag al duikend de zuidelijke Italiaanse wateren verkennen, voor eens een andere blik op Italië. Zwemvliezen en duikbril liggen al klaar!

Eolische-eilanden-Sicilie-Italie

Gemaskerd bal en een huwelijksfeest in de Toscaanse heuvels
Het is dat we komend jaar in februari al naar Rome gaan om ons jubileum te vieren, anders waren we graag naar Venetië gegaan voor een gemaskerd carnavalsbal. We willen ons toch echt een keer in zo’n schitterend kostuum hullen en gemaskerd feest vieren.

Venice carnival mask

Het Venetiaanse carnaval moet dus waarschijnlijk weer even wachten tot 2016, maar gelukkig kunnen we in het voorjaar genieten van een bijzonder huwelijksfeest in de Toscaanse heuvels. Willemijn trouwt dan namelijk met haar grote liefde, op een schitterende locatie net even buiten Pistoia. 2015 belooft dus in alle opzichten een feestelijk jaar te worden!

vakantie-koffer-Italie

Uiteraard laten we jullie weer elke dag meegenieten – met verhalen, foto’s, winacties en tal van tips. We zijn echter ook benieuwd wat er qua Italiaanse bestemmingen op jullie bucket list staat voor het nieuwe jaar. Laat het ons weten door een reactie helemaal onder aan deze pagina – wie weet kunnen we nog wel eens een razende reporter gebruiken…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

7 reacties

 1. Erwin van Heteren & Nicole Charman

  Hoi Saskia en collega’s van Ciaotutti.nl

  Onze Bucket list is wat lang om in 1 jaar te doen of Gaston moet voor de deur staan met een dikke prijs.

  1. Beklimming met een gids van de Stromboli
  2. Op zoek naar Beren in Abruzzo
  3. Truffel jacht met een heerlijk schattig truffelhondje ;-))
  4. Villa Casale op Sicilia
  5. Pantelleria bezoeken en slapen in een authentieke Dammuso
  6. Zuiden van de Regio Calabria bezoeken (gaat in 2015 september gebeuren met een verblijf in Scilla)
  7. Op excursie met een authentieke Passerella boot.
  8. Villa Adriano en Tivoli
  9. Carnaval in Venezia
  10. Het laatste avondmaal in Milano
  11. Bezoek aan Ravenna
  12. Ballonvaart boven Toscana
  13. Vieste en omgeving
  14. Lunchen op een authentieke Trabocco
  15. Overnachten in de Sassi van Matera
  16. De tempelvallei van Agrigento bezoeken
  17. Ragusa en omgeving
  18. Een dagje met een Ferrari rijden in Bella Italia
  19. Toeschouwer zijn van de Mille Miglia
  20. Skieen op de Etna
  21. Cascate Marmore
  22. Tarquinia en Cerveteri Necropoli
  23. Met een gids door de tuinen van het Vaticaan
  24. Civita bezoeken
  25. Naar Mantova

  Zo daar laten we het maar eens bij. En zo kunnen wij nog lang doorgaan met allemaal wensen die nog open staan. Gelukkig nog maar een kleine 3 weken en dan weer lekker een weekend naar Roma.

  Groetjes,

  Erwin en Nicole

 2. Ik hoop in 2015 naar de Expo2015 in Milaan te kunnen gaan. En Puglia staat hoog op het lijstje….

 3. Ik vind het woord bucketlist nogal vreemd gekozen. Een bucketlist is een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben voor je sterft, meestal opgesteld door terminaal zieke patiënten. Dat is hopelijk niet het geval?

  Voor mij zelf maakt het niet zo veel uit wat ik in 2015 ga zien van Italië. Mooi is in ieder geval om er weer naartoe te gaan, hoewel ik wel hoop een zuidelijke bestemming te gaan aandoen.

 4. Het woord bucket list wordt inderdaad ook in die context gebruikt Edward, maar gelukkig niet alleen maar – het begrip wordt inmiddels door veel mensen gebruikt voor dingen die ze graag willen (gaan) doen. We hebben ook voorgaande jaren zo’n lijst gemaakt, net als veel reizigers en bloggers met ons. Er staat ook niet voor niets ‘voor 2015′ achter, we maken voor 2016 en voor hopelijk nog vele jaren erna weer zo’n bucket list!

 5. Ja, die Expo in Milaan moeten we misschien ook maar toevoegen René!

 6. Geweldig, wat een lijst! We hebben al heel wat punten afgestreept, maar andere geven weer inspiratie, leuk!!

 7. henriette laverman

  Ciao Saskia,
  Ik heb niet zozeer een “bucket list”
  Maar wat mij wel ontzettend leuk lijkt is om “ons dorp” in het zonnetje te zetten. Wij komen hier al sinds onze kinderen klein waren. Inmiddels zijn ze volwassen en komen we als gezin nog steeds geregeld in dit dorp. Dit dorp heeft ons veel herinneringen gegeven. De inwoners verdienen het om eens goed voor het voetlicht te staan. Hoewel ik eigenlijk dit dorp voor mezelf wil bewaren…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *