Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Nog even in Napels

In december berichtte ik elke dag vanuit Napels, stad van uitersten. Maar ondanks de reputatie die het in de loop der tijd opbouwde, kun je onmogelijk niet verliefd worden op deze stad – dat is de Smaak-redactie helemaal met me eens.

Dankzij het nieuwe nummer van De Smaak van Italië, dat over enkele dagen in de winkel ligt, kan ik gelukkig nog even heerlijk nagenieten van deze chaotische stad. Van ongeduldig toeterende automobilisten in straten met de prachtigste barokke paleizen, van brutale straatjongens die je uitermate behulpzaam de weg wijzen. Een bezoek aan de vurige stad in het zuiden is een heerlijk onvoorspelbaar avontuur.

Vandaag een voorproefje van de nieuwe Smaak van Italië, met allereerst zoals gezegd aandacht voor Napels, met een prachtige fotoreportage en het Napolitaanse avontuur van Anita Ellis, die afgelopen zomer naar Rome wilde vliegen, in Napels wilde overnachten en langs de kust naar haar vakantieadres ten zuiden van Paestum wilde reizen. Voor vertrek werd ze vaak gewaarschuwd: Campanië? Gevaarlijk. Napels? Heel gevaarlijk! Ze sloeg alle waarschuwingen in de wind en ging toch om een heel ander Napels te ontdekken…

Dan gaat de reis zuidwaarts, met een prachtige tocht langs de Amalfitaanse kust – een paradijselijk stukje aarde. De diepblauwe Tyrrheense zee lacht stralend naar de weelderig begroeide kliffen en prachtige natuur van het vaste land. Hier wisselen schilderachtige dorpjes, bochtige wegen, wilde bloemen en de mooiste vergezichten elkaar af. Heel anders dan het chaotische centrum van Napels, maar beide op hun eigen manier mooi!

Maar ook in de rest van Italië valt dit nummer weer genoeg te genieten, met onder andere een heerlijke reportage over Friuli, het smaakparadijs tussen Udine en Gorizia, het Italië van Yvon Jaspers, 24 uur in Bologna, slapen in Brindisi en alvast een voorproefje uit het nieuwe boek van Gino D’Acampo. Een smaakvol eerste nummer, dat garant staat voor een heel smakelijk Italië-jaar!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

5 reacties

 1. Kom maar snel mijnheertje Post! Heerlijk toch zo’n verjaardagskado.Daar heb je een jaar plezier van! Ciao!

 2. Leuk dat mijn avontuur in Napels gepubliceerd wordt. Het is een waargebeurd verhaal, dat uitnodigde om opgeschreven te worden.
  Reacties op mijn verhaal kunt u natuurlijk sturen naar De Smaak van Italië maar ook naar mijn e-mailadres: kool.art@ziggo.nl
  Anita Ellis

 3. wij zijn erg benieuwd naar onze reportage!
  saluti, Borgo Belfiore

 4. peter housmans

  Ik wacht al op de post met de ‘Smaak’. Heerlijk!

 5. …En ik ben gerust. In de Standaard Boekhandel wordt mijn exemplaar mooi aan de kant gelegd, speciaal voor mij 😉
  Zo gauw ik een berichtje krijg sprint ik weg om hem uit te halen. Compania is een droom-regio, nietwaar lieve dochter….(Ik weet dat zij elke dag trouw de Ciao tutti leest in het verre Marokko)…
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *