Home » Reizen door Italië » Campanië » De Vesuvius door de ogen van Andy Warhol
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De Vesuvius door de ogen van Andy Warhol

Dit schilderij maakt deel uit van de Vesuvius-cyclus van Andy Warhol, een reeks van 18 schilderijen met de Napolitaanse vulkaan in de hoofdrol. Warhol legde de vulkaan op verschillende uren van de dag vast, waardoor elke Vesuvius een heel eigen uitstraling heeft. Zoek de verschillen!

In Napels zijn nog twee vulkanische impressies van Warhol te bewonderen. De onderstaande Vesuvius maakt deel uit van de afdeling moderne kunst van het Museo di Capodimonte.

Ook het MADRE (Museo d’Arte Donna Regina) mag zich de trotse eigenaar van een Warhol-Vesuvius noemen:

Het MADRE ligt in de armere historische binnenstad, vlakbij de Duomo en het Archeologisch Museum. Het achttiende-eeuwse palazzo waarin het museum is gehuisvest, werd gerenoveerd door Alvaro Siza en herbergt een uitgebreide verzameling moderne kunst. Een aantal zalen in het museum biedt plaats aan installaties van kunstenaars die de afgelopen decennia gewerkt hebben in Napels, zoals Francesco Clemente, Richard Long en Jeff Koons. Zie voor meer info en openingstijden de website van Madre.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *