Download gratis de Ciao tutti app

Aftellen tot de bruiloft…

Een paar jaar geleden maakten we kennis met Marianne, net als wij zó verliefd op Italië dat ze er haar werk van maakte. Mariannes dochter gaat dit jaar trouwen in Italië, de ideale gelegenheid om de lezers van Ciao tutti een inkijkje te geven in hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Marianne geeft daarom regelmatig een update over de bruiloftsvoorbereidingen, met dit keer weer een paar praktische tips.

Italian-Residence-bruiloft-Italië (1)

Marianne: ‘De bruiloft begint al in zicht te komen, binnen een maand is het zover. We zijn er helemaal klaar voor. De uitnodigingen zijn verstuurd en zoals jullie zien bijzonder toepasselijk geworden. De gasten, twaalf familieleden en vierentwintig vrienden, kunnen niet wachten.

Bij de voorbereidingen zijn we er achter gekomen dat in ons geval een dure weddingplanner niet nodig was en dat trouwen in Italië zowel qua organiseren als qua prijsplaatje niet veel verschilt van een bruiloft in Nederland. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Op het moment dat je via Italian Residence een huis uitzoekt dat groot genoeg is voor al je gasten, is het belangrijkste werk gedaan. De eigenaar blijkt namelijk in veel gevallen ook een prima weddingplanner. Let op, want het huren van een villa voor een paar dagen blijkt niet overal even eenvoudig en dient bijna een jaar van te voren geregeld worden. Wij hadden het geluk dat dit wel mogelijk is op onze trouwlocatie.

Italian-Residence-bruiloft-Italië (7)

Deze locatie is ideaal qua samenstelling. Er zijn zowel appartementen als hotelkamers in een ruime villa met tuin. Een groep zoals die van ons, van vijfendertig tot veertig personen, is dan ruim voorzien van slaapplaatsen. Italian Residence verhuurt echter ook kleinere villa’s of locaties tot wel zestig personen.

Ondanks het hoogseizoen konden wij onze wijnboerderij huren van woensdag tot zaterdag. Er zit een heerlijk restaurant bij. Dus geen probleem om ontbijt, lunch en diner lokaal te regelen – en ook nog voor een zeer schappelijke prijs.

We hebben gekozen voor een trouwlunch aan lange tafels in de tuin, die geheel versierd gaat worden in het thema country chique. De lunch wordt een uitgebreid buffet met vier gangen. ’s Avonds is er ruim tijd voor een tuinfeest met wijnvaten als tafels die door de tuin verspreid staan, met heerlijk finger food zoals bruschetta, vleeswaren en vele andere Italiaanse heerlijkheden. Het wordt een relaxte avond met veel muziek tot de zon ondergaat.

Italian-Residence-bruiloft-Italië (2)

Er komt een live band, die we gevonden hebben via onze tolk. Het is echt aan te raden je oor te luister te leggen bij de lokale bevolking, zij hebben de beste tips. Er is wijn van eigen landgoed en als klapstuk de bruidstaart met prosecco bij het zwembad.

De eigenaar van de trouwlocatie vervult zoals gezegd een belangrijke rol in het goed laten verlopen van de trouwerij. In ons geval heeft ze voor een geweldige kapper gezorgd, die zowel kapsel als make-up gaat verzorgen. Dit is mogelijk op locatie of in de salon. Op locatie is een stuk duurder, maar geeft wel meer rust. Ook verwees zij ons naar een mooie nagelstudio en wist ze bij welke bloemist het perfecte bruidsboeket gemaakt kan worden. Zij zorgt ook voor de versiering van de tuin en mooi gedekte tafels buiten.

Italian-Residence-bruiloft-Italië (3)

Op de trouwdag hebben we via de eigenaresse van de villa een bus geregeld om de hele groep naar het gemeentehuis van Faenza te vervoeren. De tolk hebben we via de superhandige website Matrimonio.com, die ik al eerder noemde maar toch weer even vermeld omdat deze website redelijk onmisbaar is bij het goed slagen van je bruiloft. Via deze website kan je bijvoorbeeld ook coole trouwauto’s vinden.

Op naar een drie dagen durend feestje met Cristel en Everts familie en goede vrienden. Wij kijken er enorm naar uit en laten na afloop natuurlijk weten hoe het geweest is!’

Italian-Residence-bruiloft-Italië (1)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Ik zou heel graag in contact komen voor meer info!

  2. De link staat in de blog 🙂 Zie https://www.italianresidence.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *