Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

10x op pad rondom de Italiaanse meren

Voor we naar Florence reizen, zijn we vandaag een dagje aan de Italiaanse meren. De meren zijn al sinds de tijd dat de Romeinen er zomervilla’s bouwden een geliefde vakantiebestemming, zo vertelt de nieuwe Wat & Hoe Select Gids. Hier vind je kunstschatten en de rijke Italiaanse historie, van middeleeuwse meesterwerken tot moderne architectuur. En niet te vergeten de Italiaanse levenskunst, waar je volop van mee kunt genieten.

Wij gaan vandaag echter op zoek naar de knallendste kids-uitjes, aan de hand van de 10 tips die Wat & Hoe geeft. Eerst vier tips aan het Lago Maggiore:

1 Met de funivia naar de Mottarone
Een schitterend uitzicht over het Lago Maggiore heb je vanuit de cabines van deze kabelbaan. Mooie foto’s gegarandeerd!

chocolade-museum-lugano

2 Museo del Cioccolato
Net over de grens in Zwitserland, dus niet echt Italiaans – maar wel meer dan lekker. Het proeven van een stukje chocolade brengt je in de zevende hemel!

Villa-Pallavicino2

3 Villa Pallavicino
In deze schitterende tuin, met uitzicht over het meer, wonen zo’n veertig verschillende diersoorten, waarvan een groot aantal vrij rond mag lopen – en geaaid mag worden!

Safaripark-Lago-Maggiore

4 Zoo Safari del Lago Maggiore
Wilde dieren vind je in dit safaripark, met onder andere leeuwen, giraffen, neushoorns en kamelen. Er is ook een mooi aquarium met – pas op! – piranha’s. Ook het Comomeer biedt volgens de gids een spannend uitje voor kinderen:

Castello-Vezio2

5 Castello Vezio
Een echt middeleeuws kasteel, dat spreekt tot de verbeelding! Kinderen voelen zich een heuse ridder of jonkvrouwe. Bezoek zeker ook een van de roofvogeldemonstraties!

De laatste vijf tips bevinden zich allemaal rondom het Gardameer, met allereerst drie waterpretparken:

6 Acquapark Altomincio
Hier kunnen kinderen zich uitleven op de vele waterglijbanen – soms lijkt de afdaling eindeloos lang te duren, dan weer roetsj je zo naar beneden!

Caneva-Acquapark

7 Caneva World
Ook in het Caneva Acquapark veel waterpret, met glijbanen, zwembaden en waterspelen. Daarnaast waan je je in Movieland op een heuse filmset!

8 Gardaland
Als derde waterpretadres het grote Gardaland, met zowel waterglijbanen als enorme achtbanen.

Monte-Baldo

9 Funivia naar de Monte Baldo
Ook deze kabelbaan leidt je naar een fantastisch uitzicht. Anders dan bij de Mottarone aan het Lago Maggiore kun je eenmaal boven makkelijke wandelingen maken – er lopen fijne paden over de bergkam vol bloemen.

Parco-Natura-Viva

10 Parco Natura Viva
In deze dierentuin met tal van bijzondere diersoorten waan je je ook ver terug in de tijd, met dinosaurussen als soortgenoten…

Meer tips voor de Italiaanse meren vind je in

Omslag Wat & Hoe Select-Italiaanse meren.indd

Wat & Hoe Select Italiaanse meren | ISBN 9789021553184 | € 9,95 | Kosmos Uitgevers | bestel Wat & Hoe Select Italiaanse meren via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *