Home » Contactgegevens » Made by Saskia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Made by Saskia

Reisgidsen en boeken
In mei 2013 verschenen drie boeken van Saskia’s hand: ‘Ciao tutti Rome‘ (Xander Uitgevers), ‘De duizend tinten van Toscane‘ (Edicola) en ‘De geheimen van Inferno‘, met wederom een keur aan kleurrijke verhalen en wetenswaardigheden. Ook verscheen er een herdruk van boek ‘Ciao tutti – een ontdekkingsblog door Italië‘.

boeken-Saskia-Balmaekers

In 2012 werden verschillende blogs van Ciao tutti verzameld in het boek ‘Ciao tutti – een ontdekkingsblog door Italië‘ (De Boekenmakers). In datzelfde jaar verscheen de reisgids ‘De smaak van Florence‘ (DSV Media / Dominicus), met meer dan 150 culturele en culinaire tips, en de Italiaanse restaurantgids ‘A Tavola‘ (DSV Media).

boeken-Saskia-Balmaekers-2

Voor De smaak van Rome (Willemijn van Dijk | 2011 | DSV Media / Dominicus), bed&breakfasts en charmehotels in Italië (Willemijn van Dijk | 2011 | DSV Media / Dominicus) en Italiaanse zaken (Maarten Veeger | 2011 | DSV Media) verzorgde Saskia de eindredactie.

Portfolio - boeken - redactie en samenstelling

Kookboeken
Voor Uitgeverij Becht vertaalde Saskia uit het Italiaans drie dikke kookboeken van het Italiaanse Newton Compton Editori (Rome): Het grote pastakookboek (i.s.m. Diane Kuster), Het grote Italiaanse kookboek (i.s.m. Diane Kuster) en Het grote chocoladekookboek (i.s.m. Diane Kuster en Willemijn van Dijk). Het grote pastakookboek werd eveneens bewerkt tot een kleinere uitgave, Het kleine pastaboekje. Saskia vertaalde eveneens (uit het Engels) het kookboek Italiaans brood.

Voor uitgeverij The House of Booksen Miller Media redigeerde Saskia het boek IJs van Carlina De Lorenzo (van Roberto Gelato in Utrecht), het kookboek Keukengeheimen van Wereldvrouwen en Gerechten van de Heerlijkheid.

Portfolio - kookboeken

Reisreportages en interviews
Voor magazine De Smaak van Italië schreef Saskia verschillende reisreportages, artikelen en rubrieken. Een kleine greep vind je hieronder; klik hier voor het complete overzicht van de reportages, interviews en artikelen.

De Smaak van Italie 1-2013 Wij van Eros

De Smaak van Italie 4-2010 24 uur in Ferrara

De Smaak van Italie 5-2012 De ultieme set - Rome met Rosita Steenbeek

De Smaak van Italie 6-2012 Casale Il Sogno

Italiaanse puzzels
Voor o.a. De Smaak van Italië en Italië Magazine maakte Saskia woordpuzzels in Italiaanse stijl.

Italiaanse puzzels

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *