Contactgegevens

Welkom op Ciao tutti, het grootste Italiëblog van Nederland en België! Ciao tutti is een idee van Saskia Balmaekers, die op 1 februari 2010 begon met dit dagelijks weblog over Italië en Italiaanse zaken. Sindsdien is er geen dag voorbijgegaan zonder een nieuwe blog en inmiddels staan er op Ciao tutti duizenden stukjes geschreven met la bella Italia in de hoofdrol.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Altijd leuk om van je te horen! Dat kan behalve via onderstaand formulier ook via Facebook of Twitter, maar je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen via blog@ciaotutti.nl. Grazie!

  Wat is je naam?

  Wat is je email?

  Waar gaat het over?

  Wat is je bericht?

   

  Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

  6 reacties

  1. Gianni Stifano

   Ciao Saskia,

   Che bella ideaa un blog che racconta e fa conoscere le meraviglie italiane.
   Scusami ma non mi sono ancora presentato, il mio nome e’Gianni Stifano sono nato in Italia a Matera (la citta dei sassi) in Basilicata (confina con la Puglia, dista circa 40Km da Bari) e vivo da circa 17 anni in Olanda, sono sposato con una Olandese e ho due bambini di quasi dieci anni, lavoro come informatico presso una ditta in Rijnsburg. Molte volte mi sono chiesto perche non fai conoscere lítalia agli olandesi tramite un sito internet? “Maar ja nooit tijd van gemaakt”, senti mi piacerebbe aiutarti se vuoi in qualsiasi modo con il tuo sito.
   E si le orecchiette con le cime di rape sono fantastiche.

   Saluti.

   Gianni

  2. stefan caprasse

   Interessante en levendige voordracht gisterenavond in Leuven!

   Stefan

  3. Alex Berendsen

   Hallo,

   Heb je de specials behalve digitaal ook in hard cover?

   Hartelijke groet,
   Alex

  4. Ciao!
   Onze Specials zijn alleen digitaal verkrijgbaar. Met honderden pagina’s informatie en foto’s per Special wordt het anders steeds zo’n dik en zwaar boek dat het (naast prijzig) niet is mee te nemen op reis…
   Hartelijks,
   Saskia

  5. Cyphre Comuth

   Hoi Saskia,

   ik ga a.s. donderdag naar Rome en ik vroeg me af of jij nog een tip hebt mbt vaticaanstad. We willen dat graag met een gids doen, weet jij iemand (of een bedrijf) die dat doet (en het liefst niet voor 100 euro pp) en zou je aanraden om juist in de ochtend of in de middag te gaan?

   groetjes Cyphre

  6. Ciao Cyphre!
   Heerlijk vooruitzicht, donderdag naar Rome! In Vaticaanstad mogen alleen officiële gidsen je vertellen wat er allemaal te zien is. De tarieven liggen dan ook vrij vast. Zie bijvoorbeeld > http://www.persoonlijkrome.nl/gidsen-in-rome/index.html

   Zelf op onderzoek uitgaan kan ook, zowel in de musea als in de rest van Vaticaanstad. Je kunt het Sint-Pietersplein en de Sint-Pieter gratis bezoeken, en het Campo Teutonico (het kerkhof) ook. Voor dat laatste moet je je links van de grote zuilengalerij melden bij de Zwitserse garde, met je Nederlandse paspoort. De musea zijn alleen tegen betaling te bezoeken. Kaartjes boeken kan via http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/index.html Dan kun je zelf een tijd uitkiezen. De vroege ochtenden zijn het best om lange wachttijden te vermijden – dat geldt ook voor de kerk.

   Je kunt ook (heel bijzonder) het graf van Petrus onder de Sint-Pieter bezoeken > http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/it/necropoli/informazioni.htm

   Of de tuinen van het Vaticaan > http://mv.vatican.va/2_IT/pages/z-Info/MV_Info_Servizi_Visite.html

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *