Home » Op vakantie in Italië » Viva la vacanza met Viva la Casa! in Le Marche 
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Viva la vacanza met Viva la Casa! in Le Marche 

De Italiaanse regio Le Marche is een parel die gelukkig nog niet door massa’s mensen is ontdekt. Anne Klein Severt van Viva la Casa! is een van de pioniers – en ze heeft Le Marche niet alleen ontdekt, ze is er gaan wonen én heeft er haar eigen business op gezet! Sophie was laatst in Le Marche en besloot deze gedreven dame op te zoeken en wat meer te weten te komen over haar passie voor la casa en Le Marche.

Viva-la-casa (22) Viva-la-casa (23) Viva-la-casa (24)

Anne heeft Sophie uitgenodigd een paar van haar case te komen bekijken. Ze is van huis uit interieurontwerper en heeft haar passie op een paar prachtige gebouwen uit kunnen leven. Ze verhuurt daarnaast ook villa’s en vakantiehuizen, zoals de unieke locatie La Torre – een middeleeuwse wachttoren die tot luxe vakantievilla is omgedoopt.

Viva-la-casa (8) Viva-la-casa (14) Viva-la-casa (16)

Tijdens het autoritje over de groene heuvels van het zuiden van Le Marche vertelt Anne over hoe ze hier terecht is gekomen:

‘Na jarenlang als interieurontwerper te hebben gewerkt in Nederland begon het idee te groeien om het roer helemaal om te gooien en een B&B te beginnen in het buitenland. Na enkele malen op vakantie te zijn geweest in Italië, ben ik verliefd geworden op Le Marche. Ik heb met mijn toenmalige partner besloten om de gok te gaan wagen en op zoek te gaan naar een mooi opknappertje. Dit was een hele uitdaging!’

Ze tuffen ondertussen rustig door en de vergezichten vol landerijen, kleine weggetjes en beboste vlaktes schieten aan hen voorbij. Anne rijdt kundig de bochten door en neemt Sophie verder mee in haar verhaal:

‘In 2010 hebben we het ideale plekje gevonden, waar we ons zelf thuis voelden en waar we onze B&B kunnen runnen. In de zomer van 2011 ben ik definitief naar Italië vertrokken om de bouw voor te bereiden terwijl mijn partner in Nederland doorwerkte. De gehele bouw heb ik in mijn eentje geleid waarbij ik me helemaal kon uitleven als vakidioot. Ik stond elke dag op de bouw keihard mee te werken. In het begin vonden ze dat raar, een vrouw op de bouw, maar na een tijdje was ik een van hen.’ Ze kijkt Sophie triomfantelijk aan en slaat een steil weggetje in.

‘In het voorjaar van 2012 was de verbouwing klaar en konden we meteen aan de slag met de B&B. Deze hebben we twee jaar samen gerund, maar uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten niet samen verder te gaan. Ik was ondertussen ook gestart met de verhuur van twee vakantiehuizen en dit was voor mij de basis om iets nieuws voor mezelf op te bouwen. En zo is in het voorjaar van 2014 Viva la Casa! (Leve het Huis!) geboren, waarin ik een combinatie maak tussen vakantiehuizenverhuur, verbouw, interieur, beheer en verkoop. Natuurlijk heb ik erover gedacht om terug te gaan naar Nederland, maar ik heb het hier zo ontzettend naar mijn zin en ik heb zoveel leuke contacten dat dat idee snel van tafel was. Ik moet en zal het hier in m’n eentje gaan redden en met Viva la Casa! ga ik dat gewoon doen!’

Viva-la-casa (4)Viva-la-casa (3)

Een pittige dame met een missie dus! De eerste accommodatie komt in zicht en Sophie moet even twee keer knipperen: is dit echt?! Casolare Manù ligt op een plek die je fantasie te boven gaat: helemaal vrij, omringd door de heuvels van Le Marche met zicht op de indrukwekkende Calanchi. Deze ingesleten inhammen in zachte krijtrotsen zijn erg typerend voor dit gebied.

Viva-la-casa (1) Viva-la-casa (19) Viva-la-casa (20) Viva-la-casa (21)

Na een tijdje start Anne glimlachend de auto alweer terwijl Sophie nog even wegdroomt bij de aanblik. ‘Kom op, op naar de volgende droomhuizen!’

Viva-la-casa (13)Viva-la-casa (12) Viva-la-casa (11) Viva-la-casa (10) Viva-la-casa (9) Viva-la-casa (6)

Villa Liliana, Villa Fiore, Casa San Lorenzo, Casa la Cuma en de Cherry Houses zijn stuk voor stuk prachtplekken waar je de vakantie van je leven kunt vieren. En ze zijn exclusief in alle opzichten: Anne is de enige die een aantal van deze villa’s in de verhuur heeft.

‘Wacht maar, je hebt mijn projecten nog niet eens gezien!’ zegt ze met een twinkeling in haar ogen. Ze leidt Sophie vol trots rond in de drie huizen die ze onder handen heeft genomen. Ze lijken direct uit een interieurmagazine te komen. Bellissime!

Viva-la-casa (5) Viva-la-casa (2)

Annes ervaring is natuurlijk ideaal als je ook het idee hebt een huis te kopen of te verbouwen in Le Marche. Ze kan je namelijk in contact brengen met de juiste personen en bedrijven, zodat je uiteindelijk niet voor vervelende (financiële) verassingen komt te staan. Ze begeleidt je vervolgens tijdens het hele traject en ze doet de coördinatie en het ontwerp van het project.

Viva-la-casa (7) Viva-la-casa (15)

Wil je graag lekker op vakantie in het zuiden van Le Marche, overweeg je er een huis te kopen of te gaan verbouwen? Klop dan aan bij Viva la Casa! Dit kleinschalig bemiddelingsbureau helpt je namelijk door middel van goede service, betrouwbaar advies en persoonlijk contact van je droom werkelijkheid te maken. Viva la casa e viva la vacanza!

Kijk voor nog meer informatie op de website van Viva la Casa! of neem direct contact met Anne op. Dat kan via de mail (info@vivalacasa.eu) of via de telefoon (0039 339 6737087).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Hugo Klein Severt

    Wat een mooie reportage! Geweldig! PaMa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *