Ga op pad met onze City Walks!

Villa Fonti – van burgemeesterswoning tot vakantievilla

Villa-Fonti-Le-Marche (1) Villa-Fonti-Le-Marche (2)

‘Het was een lange droom, maar uiteindelijk hebben we het perfecte huis gevonden om mensen een plek te geven waar ze zich welkom weten,’ zo vertelt Ada. ‘In Villa Fonti, in de betoverende regio Le Marche, waar Italië nog écht Italië is, kunnen gasten heerlijk tot rust komen en inspiratie krijgen om hun leven een andere dimensie te geven.

De villa is meer dan geschikt voor een groep, bijvoorbeeld voor een training, een managementbijeenkomst, een retraite, een huwelijk, een familiefeest, sportieve activiteiten of bezinning. Het is een plek waar 10 tot 22 personen samen kunnen komen, maar waar ze ook allemaal een eigen plek hebben, met volledige verzorging.

Villa-Fonti-Le-Marche (9) Villa-Fonti-Le-Marche (11)

Villa Fonti is gebouwd door de burgemeester Bacchiocchi van het dorpje Orciano di Pesaro. Aan de voet van de heuvel waarop de villa ligt, vind je het authentieke dorpje Montebello. Er is een mooi kerkje en een café waar je welkom bent en de pastoor je een espresso aanbiedt. Je maakt echt even deel uit van het dorpsleven.

De villa ligt een kilometer verderop. De voormalige burgemeesterswoning is verbouwd tot 6 appartementen die ook gebruikt kunnen worden als 12 bed and breakfast-kamers.

Villa-Fonti-Le-Marche (4)

De villa ligt te midden van 2 hectare grond en biedt een prachtig uitzicht, 360 graden rondom. Op het terrein is een zwembad van 13 x 7 vierkante meter, een park met diverse terrassen, 80 olijfbomen, verschillende fruitbomen en flink wat landbouwgrond. Overal heb je een mooi uitzicht, maar vooral vanaf het zwembad is het genieten – dit ligt prachtig op een verhoogd terras.’

Villa-Fonti-Le-Marche (5) Villa-Fonti-Le-Marche (7) Villa-Fonti-Le-Marche (12)

Eigenaar en gastvrouw Ada is terecht enthousiast over de villa. Zij woont zelf ook op het terrein en zal jou en je gasten omringen met de zorg die nodig is. Ze adviseert ook graag over de mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving, die een bezoek aan Le Marche nog onvergetelijker maken. Voor Ciao tutti geeft Ada alvast wat tips:

‘Villa Fonti ligt niet ver van de kust. Het is slechts 15 kilometer naar Fano, waar het zomers heerlijk toeven is. Niet alleen voor een dagje strand, maar ook voor een romantisch etentje aan zee of voor de verschillende evenementen en feesten die dan worden georganiseerd. Vanuit de villa kun je ook naar de bergen voor mooie wandelingen. Ook fietsers hebben het hier goed naar hun zin. Je ziet steeds meer mountainbikers door de omgeving toeren. Liever niet al te inspannend bezig zijn? Ga er dan met een Vespa op uit! Na een heerlijk dagje op pad is het goed ontspannen in een van de vele restaurantjes, waar echt authentieke gerechten uit de regio worden geserveerd. Ik geef graag culinaire tips!’

Villa-Fonti-Le-Marche (3)

Vakantie vieren bij Villa Fonti?
Je vindt de villa aan de Via Ville Fonti 10 in Orciano di Pesaro, Le Marche. Het vliegveld van Ancona ligt op slechts 35 minuten afstand; het treinstation van Fano bereik je in 20 minuten met de auto. Villa Fonti ligt midden in het groen, maar het is toch slechts 5 minuten van de snelweg. Ideaal dus voor wie Le Marche goed wil verkennen!

De inrichting van de begane grond van Villa Fonti:

Villa-Fonti-Le-Marche (8)

Kijk voor meer informatie op de website Villafonti.com (voor groepen) of Villafonti.it (als je direct wil boeken).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *