Ga op pad met onze City Walks!

Geen straf, werken in Umbrië

De afgelopen dagen heb ik jullie kennis laten maken met allerlei moois uit Umbrië. Bepaald geen straf om hier te werken, dat moge duidelijk zijn! Helaas trekken we morgen weer verder. Ik weet zeker dat we in Toscane ook weer heel mooie dingen gaan zien en beleven, maar stiekem ben ik wel een beetje jaloers op Femke Rozendaal, die samen met haar gezin sinds kort elke dag kan genieten van de schoonheid van Umbrië.

Femke woont hier sinds een paar maanden. Samen met haar man Remco werkt ze elke dag aan hun bedrijf Nice2stay Umbrië op gezet. Nice2stay helpt je bij het vinden van de perfecte vakantieplek in Umbrië. Femke en Remco kennen alle huizen en appartementen die ze via Nice2stay Umbrië vehuren goed, zodat ze steeds precies de juiste match weten te maken. Bovendien kennen ze ook alle eigenaren van de huizen goed, zodat extra wensen vaak makkelijk ingewilligd kunnen worden.

Voor we afscheid nemen van deze bijzondere regio, doet Femke verslag van hun eerste weken hier. Ook zij kan niet anders dan concluderen: werken in Umbrië is geen straf!

Femke: ‘Vier maanden wonen we nu in Umbrië, samen met onze dochters Fenna (3 jaar) en Nova (6 maanden). Steeds meer raken we gewend aan het leven hier, dat zo compleet anders is dan voorheen.

Vorig jaar hebben we tijdens een etentje hier in Italië definitief besloten om een jaar weg te gaan uit Nederland. Een leven vol zekerheden verruilen voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen. In dit eerste jaar willen we een basis leggen met ons bedrijf Nice2stay Umbrië en ervaren hoe het is om in Italië te leven en te werken. De Italiaanse taal leren en toch ook een beetje integreren.

De mogelijkheid was er en we dachten: als we dit nu niet doen, hebben we voor altijd spijt. Het leek ons geweldig om in deze streek te wonen en meer tijd te hebben voor onze twee kinderen. En het is ook geweldig; we genieten elke dag.

We genieten van het slow life hier, minder hectiek en meer tijd en aandacht voor de dingen die we graag doen. En toch vliegt de tijd voorbij, zo snel dat we nu eigenlijk al weten dat we waarschijnlijk langer dan dit jaar nodig zullen hebben om te kunnen beslissen of we hier blijven of teruggaan.

We hebben een huis gehuurd op een hele mooie plek, heerlijk rustig, midden in het groen. Wel even wat anders dan hartje centrum in Haarlem. Het is duidelijk waarom Umbrië het groene hart van Italië genoemd wordt. Op dit moment is de natuur op haar mooist en waar je ook maar kijkt zie je rode velden met klaprozen, bomen vol met bloesem, seringen en gele brem.

We wonen op 10 minuten afstand van het dorp Pietralunga, tussen Città di Castello en Gubbio in. Onze oudste dochter gaat elke dag met haar roze schortje naar het dorpsschooltje en dopo pranzo halen we haar weer op. Ze vindt het geweldig, de Italiaanse juffen knuffelen haar, de andere kindjes zijn dol op haar blonde haren en ze mag elke dag lekkere zelfgemaakte pasta eten met de anderen.

Als Fenna op school zit, kruipen wij achter onze laptops om te werken aan onze website. Wij bemiddelen voor Italiaanse en Nederlandse huiseigenaren in de verhuur van hun appartementen en huizen in Umbrië. Onze website is de plek waar wij de accommodaties presenteren. Daarnaast hebben we veel persoonlijk contact met klanten die op vakantie willen komen in Umbrië. Het is natuurlijk fijn voor mensen dat wij hier zelf wonen en de streek kennen, zo kunnen we goed adviseren. Tot nu toe gaat het boven verwachting goed, we hebben nog maar een paar vrije weken deze zomer. Al die uren binnen achter onze laptops, terwijl de zon buiten heerlijk schijnt, zijn gelukkig niet voor niets geweest!

De komende maanden hebben we meer tijd om de streek nog beter leren kennen, zodat we de gasten leuke tips kunnen geven als ze aankomen, maar die we natuurlijk ook alvast delen op onze website en Facebookpagina. Umbrië heeft veel te bieden, prachtige plaatsen zoals Gubbio, Assisi, Spoleto en Perugia. Maar ook goede wijnhuizen in de omgeving van Montefalco, mooie meren en de hoogste watervallen van Europa, de Cascate delle Marmore.

Daarnaast kun je in Umbrië heerlijk eten, eerlijke en verse ingrediënten zijn overal te krijgen. Koken is een feest, net als uit eten. Aan alles merk je dat ze je in restaurants graag culinair in de watten willen leggen; ze zijn trots op hun producten. De witte en zwarte truffels, pecorino, funghi porcini, olijfolie en natuurlijk de worsten, salami’s en hammen uit Norcia. Wij vinden het dus geen straf om hier een keer te moeten ‘overwerken’ om de leuke adresjes te ontdekken!’

Ook op ontdekkingstocht in Umbrië? Femke en Remco helpen je graag bij de keuze van een verblijf en met leuke tips die je vakantie nog net een beetje leuker maken! Kijk op hun website en verheug je op een bijzonder verblijf in een bijzondere regio!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. herkenbaar, het is echt een bijzondere ervaring om alle seizoenen mee te maken op een plek wat zo anders is dan een stad. succes femke en remco!

    ps in deze zin zitten twee gedachtes waardoor hij niet goed loopt:
    ‘Samen met haar man Remco werkt ze elke dag aan hun bedrijf Nice2stay Umbrië op gezet.’

  2. Wat leuk om hier bekenden tegen te komen. Femke was zijdelings maar niet onbelangrijk betrokken bij de aankoop van ons huis in Gubbio.We wensen ze vanaf deze plaats heel veel succes met hun onderneming.
    En Saskia, als je weer eens in de buurt bent, benvenuto a nostra casa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *