Ga op pad met onze City Walks!

3x verrassend anders vakantie vieren in Toscane

Toscane is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Italië. Ook wij vertoeven er regelmatig. Het is heerlijk schrijven in een landschap dat wordt opgefleurd door cipressen, zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen.

Elk bezoek opnieuw blijkt dat het toch zo bekende Toscane ons weet te verrassen. Met ‘verborgen’ pareltjes, verscholen dorpjes, bijzondere mensen en ongerepte natuur. Afgelopen week ontdekten we dankzij Vakantieboulevard, een nieuw virtueel winkelcentrum met straten vol verrassend reisaanbod van echte reisspecialisten, drie unieke logeeradresjes in Toscane. Allemaal zo bijzonder dat je meteen je koffers wil pakken!

Slapen in een van de torens van San Gimignano
San Gimignano is beroemd om de vele hoge torens die het stadje sieren. Het wordt niet voor niets ook wel ‘het Manhattan van de middeleeuwen’ genoemd. De meeste torens zijn privébezit; er is er slechts één die je als bezoeker kunt beklimmen.

Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-2

Behalve als je je eigen appartement in een van deze torens huurt natuurlijk… Dat kan bij een van de torens aan het Piazza del Duomo, met een spectaculair dakterras vanwaar je een adembenemend uitzicht over San Gimignano hebt. Dit is met afstand de meest bijzondere accommodatie in Toscane!

Deze toren werd in de dertiende eeuw gebouwd door de familie Salvucci. Hij meet maar liefst 48 meter en is daarmee de hoogste toren in privébezit van San Gimignano. De toren is recent helemaal gerestaureerd, met op de eerste verdieping een charmant appartement waar je je voor even een rijke inwoner van de stad waant…

Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-5 Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-6 Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-8 Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-37

Vanwege de trappen is dit appartement helaas niet geschikt voor kinderen, maar voor een romantische getaway is het de perfecte plek!

Ontdek meer over deze bijzondere toren in het aanbod van Villa Expert bij Vakantieboulevard

Vakantieboulevard-San-Gimignano-toren-3

Logeren in de villa van Karel Appel
Een droomverblijf, dat is Villa Licia, de villa waar Karel Appel in de zomermaanden woonde en werkte. De villa ligt op een prachtig renaissance landgoed van tien hectare, met prachtige tuinen, midden in de Chianti Classico-regio en op slechts een half uurtje van Florence.

Villa-Licia-Toscane-3 Villa-Licia-Toscane-5 Villa-Licia-Toscane-6

Een indrukwekkende rij cipressen leidt je naar de toegangspoort van Villa Licia. Naast privé-villa’s en appartementen vind je op het terrein een kapel (uit 1647) en drie zwembaden. Er zijn vier tuinen; de Giardino Segreto (Geheime Tuin), de Lavendeltuin, de rozentuin en het Parco Romantico, en een stuk bos.

Villa-Licia-Toscane-7 Villa-Licia-Toscane-9 Villa-Licia-Toscane-10 Villa-Licia-Toscane-14

Er zijn prachtige beelden te ontdekken in de tuinen, maar de meeste oh’s en ah’s zal het uitzicht ontlokken… De heuvels rondom schitteren zoals alleen Chianti-heuvels dat kunnen, met in de vroege ochtend een lichte deken van mist die na een kus van de eerste zonnestralen oplost om al het moois te onthullen.

Droom weg bij de verleidelijke Villa Licia

Villa-Licia-Toscane-16 Villa-Licia-Toscane-18 Villa-Licia-Toscane-19 Villa-Licia-Toscane-22

Genieten van het zuiden van Toscane
Het zuiden van Toscane is nog heerlijk puur en ongerept. Je vindt er dorpjes waar de kerkklok het ritme aangeeft, waar de geur van volle tomatensaus rond lunchtijd door de straten trekt en waar iedereen elkaar kent.

Een van die dorpjes is Pitigliano, dat prachtig oprijst uit een van de tufstenen heuvels in het diepe zuiden van Toscane. Dit ‘klein Jeruzalem’ heeft alles wat je van een pittoresk Toscaans dorpje verwacht. Het is er heerlijk dwalen, door de smalle straatjes die hier en daar naar prachtige panorama’s leiden.

Pitigliano-Zuid-Toscane (1)

Niet ver van Pitigliano liggen de Etruskische stadjes Sorano en Sovana, met precies in deze driehoek Casa Zinzalloro, een groot landhuis (met 300 vierkante meter woonoppervlak dat is verdeeld in vier appartementen) met een flinke tuin, een heerlijk zwembad en een overvloed aan rust en ruimte.

vakantiehuis-Zuid-Toscane vakantiehuis-Zuid-Toscane-2 vakantiehuis-Zuid-Toscane-3

De vier appartementen kunnen apart van elkaar gehuurd worden, maar je kunt natuurlijk ook het huis in zijn geheel huren om gezellig met vrienden of familie het zuiden van Toscane te ontdekken. Vanuit Casa Zinzalloro ben je zo in de Maremma, maar ook het Lago di Bolsena en Orvieto zijn dichtbij.

Ontdek het zuiden van Toscane vanuit Casa Zinzalloro

Sovana (3) Toscane-Sovana (2)

Verrassende vakanties bij Vakantieboulevard
Vakantieboulevard gelooft in de kracht en kunde van de gespecialiseerde reisaanbieder en biedt juist hen de ruimte om hun doelgroep aanzienlijk te vergroten. Voor Italië bestaat het aanbod bijvoorbeeld uit bijzondere accommodaties uit het aanbod van onze vrienden van Tritt – Case in Toscana, Gast in Toscane en Villa Expert.

Sanne Bakker van Vakantieboulevard: ‘De wereld zit vol verrassingen. Maar hoe ontdek je die? Door de passie van reisspecialisten met de belevenissen van reizigers en experts te verbinden. Zij vormen samen een onbegrensde inspiratiebron. Vakantieboulevard ontsluit die bron. Het is een digitaal platform waar je prikkelende reisverhalen en bijzonder reisaanbod kunt vinden. Daarmee maken wij de wereld aan verrassend andere reizen toegankelijk voor iedereen.’

Als je een verrassende vakantie wil beleven, moet je je zeker eens laten inspireren op Vakantieboulevard.nl. De vele thema’s (van avontuurlijke reizen tot creatieve vakanties, van culinaire reizen tot fietsvakanties, van kunstreizen tot taalreizen) laten je meteen wegdromen bij je volgende vakantie. Maar niet alleen voorpret is gegarandeerd; dankzij het persoonlijk advies van de specialist die alle details zelf kent, wordt ook je vakantie zelf leuker… Consigliatissimo!

dit artikel is geschreven i.s.m. Vakantieboulevard
Vakantieboulevard-logo

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *