Ga op pad met onze City Walks!

Umbrië – de meest gastvrije regio van Italië

Umbrië, de groene regio in het hart van Italië, staat vaak in de schaduw van de grotere buurregio Toscane. Maar juist dankzij deze ‘schaduwplaats’ is het zo’n heerlijk gebied om vakantie te vieren. Je vindt er namelijk nog tal van authentieke steden, dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden met naast veel groen in het voorjaar ook schitterende bloemen. Je proeft er van heerlijke delicatessen en maakt kennis met gastvrije mensen.

Umbrië-Vakantieboulevard (1)

Vooral dat laatste is echt een opvallend fijne gewaarwording: overal waar je komt, word je hartelijk welkom geheten en de inwoners van elke stad en elk dorp vertellen met zichtbare trots over hun Umbrische wortels. Niet voor niets werd Umbrië door Trivago uitgeroepen tot de meest gastvrije regio van Italië!

Dankzij Vakantieboulevard, een nieuw virtueel winkelcentrum met straten vol verrassend reisaanbod van echte reisspecialisten, ontdekken we gastvrije droomplekken in Umbrië, van fijne agriturismi tot een uniek vrouwenklooster. Allemaal omgeven door het prachtige groene landschap dat Umbrië zo bijzonder maakt…

Umbrië-Vakantieboulevard (3)

Meravigliosa Umbria – slow travel in het groene hart van Italië
Umbrië leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. Je ontdekt dit veelzijdige groene hart van Italië, met ongerepte natuur, mystieke en spirituele plekken, gastvrije dorpjes, prachtig cultureel erfgoed, heerlijke wijnen en een uitstekende keuken.

De slow travel reizen van Meravigliosa Umbria laten je Umbrië op een rustige manier ontdekken. Vanaf je agriturismo wordt je te voet of per fiets meegevoerd over rustige landwegen en wandelpaden door groene heuvels, over kleurige vlaktes en door ruig bergland. Je geniet van ruisende bossen, kabbelende bergbeken, watervallen en adembenemende vergezichten op eeuwenoude olijfgaarden en immense wijngaarden.

Umbrië-Vakantieboulevard (2) Umbrië-Vakantieboulevard (4) Umbrië-Vakantieboulevard (9)

Ontdek de agriturismi van Meravigliosa Umbria en laat je betoveren door de middeleeuwse dorpen en steden in Umbrië, ieder met zijn eigen rijke kunstschatten en levendige geschiedenis.’s Avonds geniet je op een van de levendige piazze van een heerlijk glas Sagrantino di Montefalco met lokale salumi. Meravigliosa!

Logeren op een agriturismo
Een agriturismo als vakantieadres betekent ontspannen vakantie vieren, te midden van olijf- of wijngaarden, lekker ver weg van alle drukte. Het woord agriturismo is een samentrekking van agricultura, landbouw, en turismo, toerisme. Logeren bij de boer dus!

Umbrië-Vakantieboulevard (5)

Een agriturismo is in Italië in principe altijd een boerenbedrijf dat nog op volle toeren draait. Er wordt bijvoorbeeld wijn of olijfolie gemaakt op het landgoed – en vaak ook allebei – of er scharrelen kippen, konijnen, varkens of andere dieren rond. Soms vind je ook velden vol koren, klaprozen of zonnebloemen op het terrein.

Umbrië-Vakantieboulevard (6) Umbrië-Vakantieboulevard (7)

Een deel van de boerderij, de stallen en/of andere gebouwen is gerestaureerd tot gastenverblijven die van alle gemakken zijn voorzien. Soms zijn er slechts enkele kamers, soms is er veel meer ruimte voor kamers en appartementen en soms kun je op het terrein ook je eigen tent opzetten.

Naast de wijn- en/of olijfgaarden is er vaak ook een moestuin met kruidentuin, waar je als gast uit mag plukken en oogsten, of een fruitboomgaard. Vaak is er op het landgoed ook een restaurant, waar de eigen oogst wordt gebruikt als basis van het menu.

Vakantieboulevard heeft de fijnste agriturismi voor je geselecteerd, zowel in Umbrië als in andere regio’s van Italië. Ontdek deze heerlijke vakantieboerderijen en droom vast weg bij een ontspannen verblijf op het platteland!

Umbrië-Vakantieboulevard (8)

Je eigen villa in Umbrië
Liever vakantie vieren in een villa die voor even jouw eigen thuis is in Umbrië? Villa Expert biedt een exclusief aanbod luxe vakantiehuizen en appartementen in Umbrië en Toscane, met een eigen zwembad en een uitzicht om elk moment van de dag van te genieten.

Umbrië-Vakantieboulevard (10) Umbrië-Vakantieboulevard (11)

Huur een van deze villa’s in Umbrië en waan je voor even een inwoner van deze groene gastvrije regio… Je ziet de zon opkomen vanaf je terras, vol beloftes voor een heerlijke dag vol unieke ervaringen. Rijd naar een van de middeleeuwse dorpjes, om inkopen te doen bij de lokale fruttivendolo of op een van de kleurrijke markten.

Geniet van een lekker lange lunch, neem een duik in het zwembad en maak plannen voor een mooie route door de heuvels van Umbrië. Na een dagje toeren is het heerlijk thuiskomen en nagenieten met een glas wijn, terwijl de zon de heuvels in een gouden gloed zet. Splendido!

Umbrië-Vakantieboulevard (12a) Umbrië-Vakantieboulevard (14)

La Bianchina – vrouwenretraite in de natuur
Heb je behoefte aan een week zonder stress? Wil je even alleen aan jezelf denken? Wakker worden zonder enige verplichting? Dat kan bij La Bianchina, op krachtlijnen van het groene hart van Italië. Je hoort er de stilte en voelt er de rust en de kracht van de natuur. Dit maakt La Bianchina de uitgelezen plek voor een spirituele vakantie waarin de stress van alledag ver weg drijft.

retraite-La-Bianchina-Umbrië-5 retraite-La-Bianchina-Umbrië-7 retraite-La-Bianchina-Umbrië-8

La Bianchina heeft haar eigen ritme. Niet de klok maar de omstandigheden bepalen wanneer dingen gebeuren. Elk seizoen, elke dag, elke handeling, elke actie heeft zijn eigen ritme. Een weekje op La Bianchina betekent meegaan in dit ritme, onthaasten en als herboren terugkeren, met een bijzonder plekje in je hart voor dit unieke stukje Umbrië…

retraite-La-Bianchina-Umbrië-9

dit artikel is geschreven i.s.m. Vakantieboulevard
Vakantieboulevard-logo

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *