Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pret op de achterbank naar Italië

Heerlijk, op autovakantie naar Italië met de kinderen. Het klinkt als een droomvakantie, maar de kinderen denken hier vaak anders over. Langer dan een dag in de auto zitten? Als het tegenzit ook nog in de warmte en file? Dit kan voor een wat stroeve start van je vakantie zorgen. Maar als jij je goed voorbereidt, kun je het zelfs voor de kinderen een leuke invulling van de vakantie maken.

Hoe zorg je dat de sfeer er goed in blijft op de achterbank? Wij hebben een aantal leuke tips op een rijtje gezet voor een autovakantie naar Italië. Houd de sfeer erin met deze handige tips.

Goede voorbereiding
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Doe voor vertrek een autocheck; controleer de bandenspanning, het profiel van de banden, de rem-, koel- en ruitenvloeistof en het oliepeil. Zo voorkom je de kans dat je met pech langs de weg komt de staan.

Pech onderweg is zeker niet bevorderlijk voor de sfeer, en is met ongeduldige kinderen nóg vervelender. Ga ook even autoverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste dekking hebt als je toch met pech langs de weg komt te staan.

Pak verder voldoende eten en drinken in voor onderweg en wat extra verrassingen zoals snoepjes of een portemonnee met kleingeld zodat de kinderen een ijsje kunnen halen.

Pauzes
Neem genoeg pauzes tijdens de rit. Er zijn veel tankstations waar ook speelgelegenheden zijn. Een halfuurtje kunnen rennen en spelen is goed om de sfeer erin te houden. Van de hele dag in de auto hangen wordt niemand vrolijk. Neem genoeg pauzes om allemaal weer even te kunnen opladen.

Muziek
Niets is zo saai als een autoritje zonder muziek. Wanneer je de Nederlandse grens over bent, kan het lastig zijn om een leuke radiozender te vinden met muziek. Zorg er daarom voor dat je altijd zelf muziek meeneemt. Laat jouw kinderen zelf een playlist samenstellen.

Zijn je kinderen nog wat jonger? Dan is een kinder-cd met gezellige liedjes een leuke afwisseling. Je kunt natuurlijk ook gaan voor Italiaanse muziek, om zo alvast een beetje in de stemming te komen. Met leuke muziek in de auto is het al snel gezellig en lijkt de reis sneller te gaan.

Genoeg te doen
Deze tip is misschien wel de belangrijkste tip die er is. Ga goed voorbereid op weg en zorg ervoor dat er genoeg te doen is in de auto. Denk bijvoorbeeld aan kleurboeken en spelletjes. Het is belangrijk dat de kinderen niet al na een half uurtje uitgekeken zijn op wat er te doen is.

Voor de zomervakantie zijn er in veel winkels speciale vakantieboeken voor in de auto te vinden. Deze boeken staan vol met puzzels en kleurplaten. Een fotocamera is ook een leuke optie om in de auto te leggen. Lekker gekke bekken trekken en lachend genieten van de leuke plaatjes die geschoten zijn. Een tablet kan ook een zeer goede optie zijn. Hier kun je leuke spelletjes op installeren of zelfs films opzetten, dan blijven de kinderen lang zoet.

De grens over
Om de moed er goed in te houden, kunnen beloningen ook goed werken. Wanneer je naar Italië rijdt, kom je langs veel grenzen. Maak er een hoogtepunt van en geef bij elke grens een klein cadeautje, bijvoorbeeld een speciaal kleurboek, spelletje of snoepje. Op deze manier kunnen de kinderen ergens naar uitkijken en tel je langzaam af naar je eindbestemming.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *