Home » Op vakantie in Italië » Ontdek het oosten van Sicilië met Eliza was here
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontdek het oosten van Sicilië met Eliza was here

Sicilië is een wereld op zich. Het eiland kent zo veel verschillende soorten bouwstijlen (van Griekse tempels tot barokke paleizen), zo veel verschillende soorten mensen (met onder meer Grieks, Arabisch, Spaans en Normandisch bloed) en zo veel culinaire invloeden, met pareltjes als cassata en couscous, cannoli en caponata, dat je ogen en oren te kort komt.

Er valt meer dan genoeg te ontdekken en te proeven tijdens een vakantie op dit zonnige eiland, dat je aan één of twee weken eigenlijk niet genoeg hebt. Wij gaan dan ook keer op keer weer terug, dit keer naar de oostkust, waar we dankzij Eliza was here twee pareltjes voor een onbezorgde vakantie vonden.

Casal di Noto
Je zult je ogen uitkijken op de oostelijke helft van het eiland, met alle barokke pracht en praal in de Val di Noto, waarvan Noto het stralend middelpunt is. Vlak bij dit barokstadje schittert Casal di Noto, een achttiende-eeuws landhuis dat is omgetoverd tot een modern vakantieverblijf met comfortabele appartementen.

De appartementen zijn lekker licht, al zie je hier en daar accenten van rood en zwart terug: een knipoog naar de vulkanische kleuren van de Etna.

Dat het landhuis een rijke historie heeft, is hier en daar nog goed te zien: aan de authentieke boogdeuren en aan de rustieke houten balken tegen het plafond, bijvoorbeeld. ‘Deze casale was vroeger de plek waar edelen en boeren uit de omgeving samenkwamen voor feesten en partijen. Het is zo gebouwd, dat het historische plein het middelpunt van het terrein is,’ vertelt de eigenaresse.

Ook nu nog is dit een plek waar mensen uit de omgeving graag naartoe komen. Er is altijd wel iets te doen; van muziekevenementen tot tentoonstellingen en van wijnproeverijen tot kooklessen.

Wil je even lekker tot rust komen, maak dan een wandeling door de tuin vol palm- en vruchtenbomen of strijk neer bij het zwembad, voor een frisse duik of om heerlijk weg te dromen bij het uitzicht over het Siciliaanse landschap.

Ook vakantie vieren bij Casal di Noto? Een verblijf van acht dagen, inclusief vlucht en huurauto, boek je via Eliza was here vanaf € 740,-.

Etna Hotel
Dé blikvanger aan de oostkust is de Etna, de meer dan drieduizend meter hoge vulkaan die door de Sicilianen simpelweg ‘a muntagna, de berg, wordt genoemd. Aan de voet van de vulkaan, bij het dorpje Giarre, schittert Etna Hotel te midden van exotische planten en citrusbomen, met op de achtergrond steeds een indrukwekkend uitzicht op de Etna.

Eliza: ‘Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en dit hotel. Je vindt er rust, comfort en culinaire hoogstandjes. Dit maakt het landgoed de ideale plek om uit te rusten. Uren hebben Rosanna, de eigenaresse, en ik in stilte doorgebracht. Met onze voeten in het zwembad en een fles rosé in de koeler kregen we maar geen genoeg van het uitzicht op het landgoed en de Etna.

Laatst ben ik er weer even geweest, om uit te zoeken of de magie nog steeds aanwezig was. Om te zien of het echt zo mooi was als in mijn herinnering. Opnieuw wist dit stukje Sicilië me te betoveren. Elk van de negenentwintig kamers omarmt je als een verloren familielid, in het restaurant geniet je van klassieke Siciliaanse gerechten en het uitzicht is nog even onweerstaanbaar.

Ook genieten van een heerlijk verblijf bij Etna Hotel? Een vakantie van acht dagen, inclusief vlucht en huurauto, boek je via Eliza was here al vanaf € 590,-.

dit artikel is geschreven in samenwerking met

Eliza-was-here

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *