Ga op pad met onze City Walks!

Nightswapping – vakantie vieren bij locals thuis

Tijdens ons laatste bezoek aan Turijn sliepen we niet in een bed & breakfast of hotel, maar bij local Valentina thuis. Valentina woont net even buiten de stad, in Moncalieri, meteen aan de rivier de Po.

Dat betekende heerlijk wakker worden met prachtig zicht op de rivier in de mist – en soms zelfs op een fanatieke roeier die voorbijkwam terwijl wij van onze eerste espresso genoten. Het was net iets te fris voor koffie op het balkon, maar ’s zomers kun je hier heerlijk buiten ontbijten.

Casa-sul-fiume-Moncalieri-Valentina-NightSwapping (1) Casa-sul-fiume-Moncalieri-Valentina-NightSwapping (2) Casa-sul-fiume-Moncalieri-Valentina-NightSwapping (3)

We kwamen in contact met Valentina via NightSwapping, een nieuwe, authentieke manier van vakantie vieren waarbij je niet betaalt voor je verblijf maar overnachtingen ruilt met andere NightSwappers. Het netwerk bestaat uit meer dan 150.000 leden over de hele wereld – met ook heel wat Italianen die graag hun huis met je delen.

Hoe werkt het?
Je kunt gratis lid worden van NightSwapping. Als je wil, kun je dan ook (een deel van) jouw huis openstellen voor reizigers. Met hun overnachtingen bij jou ontvang je zelf gratis overnachtingen die je kunt gebruiken waar en wanneer je maar wil (op basis van beschikbaarheid uiteraard). Het enige dat je betaalt, is € 9,90 aan reserveringskosten wanneer je een NightSwap bevestigt.

Als je nog geen overnachtingen hebt verdiend, maar wel graag via NightSwapping op reis wil, kun je ook ‘gewoon’ een overnachting (of meer) kopen. De prijs varieert daarbij van € 7,- tot € 49,- (afhankelijk van hoe populair een accommodatie is).

Ook kun je tegelijkertijd met je gastheer/-vrouw NightSwappen. Hij of zij slaapt dan bij jou als jij bij hen verblijft – als een nieuw soort huizenruil. Natuurlijk kun je ook als stel of vriendengroep van NightSwapping gebruikmaken: het aanbod varieert van kleine appartementen in de stad tot grote huizen met zwembad…

NightSwapping (1) NightSwapping (4)

De beste match
NightSwapping zorgt voor een goede match tussen jou als reiziger en je gastheer of –vrouw. Daarom voer je bij het zoeken naar een vakantie niet direct je bestemming in, maar geef je allerlei voorkeuren aan, in een persoonlijk travel plan. Dat levert een keur aan suggesties op, zowel qua bestemmingen als qua verblijven, waar je doorheen kunt swipen. Als je een prima suggestie tegenkomt, swipe je naar rechts. Het is dan nog even afwachten of de gekozen local jouw travel plan leuk vindt, maar meestal ontstaat er vrij snel een goede match.

NightSwapping (2)

Wanneer je je zelf ook opgeeft als host, dus wanneer je je appartement zelf ook beschikbaar stelt voor gasten, kun je overigens ook gewoon op een exacte bestemming zoeken.

Ook niet onbelangrijk: niets wordt aan het toeval overgelaten voor het creëren van een fijne en bovenal veilige ervaring. NightSwapping controleert alle profielen en bovendien zijn alle leden gratis wereldwijd verzekerd, tegen zowel lichamelijke als materiële schade.

Voorpret en tips
Na een match kan de voorpret beginnen! Valentina stuurde ons meteen een enthousiast mailtje met praktische tips over hoe we haar huis het snelst konden bereiken en wat er allemaal te doen was in de periode dat we in Turijn waren. Eigenlijk was een kleine week veel te kort voor al dat moois – we hadden nu nauwelijks tijd om even van ons tijdelijke thuis te genieten.

Gelukkig was die korte tijd wel genoeg om Valentina wat beter te leren kennen, dus we gaan zeker nog een keer terug om meer van Turijn te zien én van haar huisje aan de Po te genieten. Grazie Valentina en grazie NightSwapping voor deze nieuwe reiservaring!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *