Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Modestad Florence

Het augustusnummer van Nouveau staat helemaal in het teken van bella Italia. Het magazine ademt op elke pagina die heerlijk zuidelijke flair met Italiaanse mode, recepten en prachtige verhalen, over onder andere Fellini en zijn dolce vita, het zalige nietsdoen, klassieke witte blouses, pasta d’amore en de nieuwste mode van de catwalk.

Nouveau-Italie

Ook biedt dit nummer een artikel van de hand van Saskia. Voor Nouveau ging ze op pad met Miriam van Miracoli en Helen van High Fashion Travel om al die bijzondere aspecten van modestad Florence vast te leggen.

Modestad-Florence-Nouveau

Een klein voorproefje: ‘Hoewel Milaan de naam modestad met verve draagt, behoort de titel van oudsher ook toe aan Florence. Niet alleen vanwege de mooie etalages vol designerjurken en fraaie accessoires, maar ook omdat Florence de thuishaven is van veel bekende ontwerpers. Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Ermanno Scervino, Patrizia Pepe en Roberto Cavalli hebben allemaal Florentijns bloed. Tel daar de aanwezigheid van authentieke ambachten als leerbewerking, weven en goudsmeden bij op en het is duidelijk waarom Florence een perfecte bestemming is voor een modereis.

De grote modemerken vind je vooral in het historische centrum van de stad, tussen het Piazza della Repubblica en de oevers van de Arno. Aan de andere kant van de rivier die Florence in tweeën deelt, in Oltrarno (dat letterlijk ‘aan de overkant van de Arno’ betekent), zijn de boetieks van ‘kleinere’ ontwerpers, uiteenlopende ateliers en vintage-winkels.’

Nouveau-mode1 Via de’ Tornabuoni is dé chique winkelstraat van Florence
2 Paspoppen bij Casa dei Tessuti

Concrete tips om te shoppen in beide stadsdelen vind je in het artikel, maar we verklappen er hier al één, stoffenparadijs Casa dei Tessuti, waar het textiel zó mooi is uitgestald, dat je je in een museum waant. Eigenaar Romano Romoli mag ook prinses Beatrix tot zijn klantenkring rekenen. Je vindt Casa dei Tessuti aan de Via de’ Pecori 20-24r.

Modereis naar Florence
Speciaal voor Nouveaulezeressen hebben Helen en Miriam een bijzondere modereis naar Florence samengesteld. Tijdens deze reis verblijf je in Ferragamo’s modehotel Continentale, aan de voet van de beroemde Ponte Vecchio. Je ontdekt Florence op een unieke manier, met onder andere een bezoek aan bijzondere ateliers, een biologische lunch bij Gucci, een bezoek aan het kostuummuseum en bijzondere fresco’s over historische Florentijnse mode, een bezoek aan het landgoed van de familie Ferragamo en een aperitivo op het dakterras van het privépaleis van de familie Pucci, waar Emilio Pucci zijn modellen liet poseren tegen het decor van de beroemde Duomo.

Uiteraard kun je met de tips uit Nouveau op pad om in Florence te genieten van la bella figura. Het grote Bella Italia-nummer ligt nog tot eind augustus in de winkel.

cover-Nouveau

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *