Home » Reizen door Italië » Florence » Modestad Florence – thuis van de grote ontwerpers
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Modestad Florence – thuis van de grote ontwerpers

Hoewel Milaan de naam modestad met verve draagt, behoort de titel van oudsher ook toe aan Florence. Niet alleen vanwege de mooie etalages vol designerjurken en fraaie accessoires, maar ook omdat Florence de thuishaven is van veel bekende ontwerpers. Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Ermanno Scervino, Patrizia Pepe en Roberto Cavalli hebben allemaal Florentijns bloed. Tel daar de aanwezigheid van authentieke ambachten als leerbewerking, weven en goudsmeden bij op en het is duidelijk waarom Florence een perfecte bestemming is voor een modereis.

De grote modemerken vind je vooral in het historische centrum van de stad, tussen het Piazza della Repubblica en de oevers van de Arno. Aan de andere kant van de rivier die Florence in tweeën deelt, in Oltrarno (dat letterlijk ‘aan de overkant van de Arno’ betekent), zijn de boetieks van ‘kleinere’ ontwerpers, uiteenlopende ateliers en vintage-winkels.’

Bij stoffenparadijs Casa dei Tessuti is het textiel zó mooi uitgestald, dat je je in een museum waant. Eigenaar Romano Romoli mag ook prinses Beatrix tot zijn klantenkring rekenen. Je vindt Casa dei Tessuti aan de Via de’ Pecori 20-24r.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *