Ga op pad met onze City Walks!

Italiaanse vakantieparade – Ciao tutti pakt uit!

Italie-vakantie

Pak je koffers…
Hoewel boekingscijfers van grote reisorganisaties aangeven dat Nederlanders minder zullen reizen, viert de Nederlander volgens vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge van trendbureau Cherry Picker in 2014 juist volop vakantie. De betekenis van ‘vakantie’ verandert wel: van de lange luiervakanties van vroeger, naar vaker en korter er tussenuit en last-minute geboekt. Ook moet een vakantie een persoonlijke belevenis zijn.

Vakantietrend 4 is voor ons de meest herkenbare. Volgens Tessa aan de Stegge was social travel dé opkomende trend van 2013 en is deze nog lang niet voorbij. In 2014 zullen steeds meer Nederlanders hun heil zoeken bij social travel. Enerzijds zoeken ze via bemiddelingswebsites als AirBnB en Wimdu naar een voordelige slaapplek waarbij persoonlijke tips van de gastheer of -vrouw hun vakantie uniek en ‘local’ maken. Ook wordt het vakantieprogramma steeds meer zelf samengesteld, via social media-netwerken en websites of blogs met tips – zoals Ciao tutti voor Italiëliefhebbers.

Italie-strand

…want Ciao tutti pakt uit!
Wij zullen uiteraard ons best blijven doen om elke dag opnieuw verslag te doen van leuke tips ter plekke – of van fijne artikelen waarmee de voorpret voor een vakantie in Italië flink wordt aangewakkerd. Zo kun je elke dag toeleven naar je vakantie!

Komende week pakt Ciao tutti nóg meer uit, met onderstaande acties:

Win € 101 vakantiegeld!

We trakteerden jullie al op 101 tips voor een onvergetelijke zomervakantie in Italië. Of je nu eens in een trullo in Puglia wil slapen, wil logeren op een agriturismo in Toscane of wakker wil worden met het mooiste strand van Sardinië binnen handbereik, het kan allemaal!

Maar het wordt nog leuker! Want als je voor 1 februari 2014 je vakantie bij een van deze 101 adressen boekt, maak je kans op € 101 vakantiegeld! Voor een heerlijke lunch aan het strand, een paar mooie flessen wijn uit de omgeving of een ander mooi souvenir.

101-zomervakantie-italie-2

Hoe werkt het?
1) boek voor 1 februari 2014 je vakantie via onze speciale vakantie-site
2) mail je boekingsgegevens (die uiteraard vertrouwelijk worden behandeld) naar blog@ciaotutti.nl
3) de winnaars van de € 101 worden begin februari op Ciaotutti.nl bekend gemaakt

Persoonlijk vakantieadvies
Wil je naar Italië, maar heb je geen idee waar je precies naartoe wil? Ben je op zoek naar een fijne plek in Toscane, op Sicilië of in een van de andere regio’s, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je al een leuk appartement gevonden, maar wil je graag tips voor uitstapjes in de omgeving? Ciao tutti helpt je graag!

Buiten de tips die we dagelijks delen, voorzien we je ook graag van persoonlijk vakantieadvies. Tot en met komende zondag, 19 januari, kun je via een reactie onder aan deze blog, via Twitter of Facebook je concrete vakantievraag (of –vragen) met betrekking tot Italië aan ons kenbaar maken. Binnen 24 uur krijg je dan van ons een op maat gemaakt advies.

Calabrie

400 Italiëtips
Wil je je eerst al een beetje oriënteren, dan is onze nieuwe Ciao tutti Special, met 400 tips over alle regio’s van Italië, een aanrader. Wees wel gewaarschuwd: als je deze ruim 300 pagina’s tellende special eenmaal in je bezit hebt, wil je nog maar één ding: meteen op vakantie naar Italië!

Special-Italie-tips-1

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

4 reacties

 1. Beste Saskia en collega’s,

  Wij hebben bovengenoemde Podere San Marcello geboekt voor 2 weken in augustus in de Val d’Orcia. Graag ontvangen wij tips in de omgeving buiten de gebaande paden en welke reisboek(en) ik het beste kan aanschaffen.

  Ik zie je reactie graag tegemoet.

  Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite.
  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline van Os

 2. Lucie van der Voort

  Van 4-8 april a.s. gaan we met een vriendengroep, 15 personen, naar Florence. Vlucht en hotel (Montecatini) zijn gereserveerd. Zoveel hoofden zoveel zinnen. Wat moeten we echt doen en zien? Is een scootertocht door de Chiantistreek aan te raden. Ons beperken tot Florence of ook andere naburige steden ( we huren twee busjes). Ben benieuwd.
  Groetjes, Lucie van der Voort

 3. Wat heerlijk Lucie, goed vooruitzicht! We mailen je een keur aan tips!

 4. Wat een prachtige plek Jacqueline! Tips volgen per mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *