Ga op pad met onze City Walks!

Relais Villa Giulia – voor een magische vakantie in Le Marche

Hou je van unieke accommodaties die net dat beetje extra hebben? Dan is Relais Villa Giulia echt iets voor jou. De historische charme vind je terug in de muurschilderingen en in de klassieke meubels die de sprookjesachtige villa al eeuwenlang sieren. Het kapelletje voorziet bruiloften van de ‘wow factor’ en het panoramisch terras biedt een ongelooflijk mooi uitzicht op zee. Ga je mee?

Relais-Villa-Giulia  (11)Relais-Villa-Giulia (8)Relais-Villa-Giulia (2)Relais-Villa-Giulia (4)

Villa Giulia is een elegante villa die midden in het groen van een eeuwenoud park ligt. Kijk ’s ochtends uit over de Adriatische zee of zie de stad Fano en de haven er rustig bij liggen. De glooiende heuvels van Le Marche zorgen voor een betoverende achtergrond waartegen je droomvakantie zich afspeelt.

De originele inrichting stamt uit verschillende historische periodes en bestaat onder andere uit antieke boeken, klassieke meubels en gebruiksvoorwerpen die al eeuwenlang in het bezit zijn van de adellijke eigenaren. De fresco’s, baldakijnen en kroonluchters geven een romantische sfeer aan de zalen, de salonnetjes en de suites van het relais.

Relais-Villa-Giulia (9) Relais-Villa-Giulia (7)

Het mooiste stukje van Villa Giulia is misschien wel de antieke privékapel waar op zondag de mis wordt opgedragen en waar je ook speciale ceremonies kunt vieren. Je voelt hier gewoon een stukje Italiaanse en Franse geschiedenis herleven. De vroegere vooraanstaande eigenaren, zoals prins Eugène de Beauharnais, de geliefde stiefzoon van Napoleon en onderkoning van het Italiaanse Rijk, en barones Giulia de Rolland, een dame aan het hof van de familie Savoye, hebben hun koninklijke sporen in de villa nagelaten.

De tuin biedt rust en ruimte en gaat langzaam over in de olijfgaard van het boerenfamiliebedrijf. Loop nog een paar stappen verder en duik in het zwembad met prachtig uitzicht. Ontdek de romantische weggetjes in het omliggende park en trek je even terug om wat te lezen, te ontspannen of het natuurschoon te schilderen. Het ontbijt is een onvergetelijk moment van de dag, dat ’s zomers in de tuin wordt geserveerd, met uitzicht op zee!

Relais-Villa-Giulia (1)Relais-Villa-Giulia (6) Relais-Villa-Giulia  (15)

Ondanks de vrije ligging is Villa Giulia zeer goed te bereiken. Het bevindt zich namelijk op minder dan vijfhonderd meter van de provinciale weg, de Adriatica, die Pesaro en Fano met elkaar verbindt. Je kunt zo op je gemak de prachtige regio Le Marche gaan ontdekken en steden als Urbino en Pesaro bezoeken. Naast kunststeden is er ook volop natuurschoon te bewonderen in het Parco del San Bartolo en het Parco del Conero. Naast Le Marche zelf kun je ook de omliggende regio’s Emilia-Romagna, Umbrië en Toscane ontdekken tijdens je vakantie.

Wijn- en gastronomieliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de directe omgeving van Villa Giulia. Geniet in de vele restaurants tussen Pesaro en Fano van verse vis uit de Adriatische Zee of proef van de regionale specialiteiten als tagliatelle en passatelli. Om de extra kilo’s er weer af te krijgen, kun je in de buurt gaan surfen, duiken, zeilen, tennissen, golfen of paardrijden.

Relais-Villa-Giulia (5)

De sfeervolle aankleding en de rust van de natuur zorgen voor een onvergetelijk verblijf in het hart van Le Marche. Je zit hier heerlijk dicht bij zee en interessante kunststeden: een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vacanza italiana.

Ook logeren bij Relais Villa Giulia? Neem contact op met eigenaresse Anna Prassi via 0039-0721823159 of via info@relaisvillagiulia.com.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *