Ga op pad met onze City Walks!

Hotel Vittoria – oase van rust aan de Toscaanse kust

Als de TomTom aangeeft dat je er bent, aan de Via del Sole, de Weg van de Zon, ligt er een heerlijke vakantie in het verschiet. Het is namelijk een meer dan toepasselijke naam voor een fijne vakantiebestemming aan de Toscaanse kust: Hotel Vittoria. Je vindt dit hotel in Porto Santo Stefano, een klein en kleurrijk dorpje op het schiereiland Monte Argentario.

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (18) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (30)

Voor je schittert de blauwe baai, aan de horizon varen zeilbootjes voorbij. Tussen olijfbomen, rozemarijn en andere typisch mediterrane begroeiing ligt het elegante maar tegelijkertijd gezellige Hotel Vittoria.

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (12) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (14) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (15)

De eenvoudige maar schone kamers zijn voorzien van airco, televisie en minibar. Hier vind je de rust om even helemaal bij te komen, op een luie ligstoel aan de rand van het zwembad of tijdens een duik in de lagune van Orbetello.

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (26) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (28)

De zee zorgt ook voor de belangrijkste ingrediënten van het menu dat dagelijks wordt samengesteld. De koks bereiden traditionele recepten met de vangst van de dag, van vis tot schelpdieren. Ook de wijnen komen uit de omgeving, sommige zelfs van wijngaarden dicht bij de kust.

Tijdens het diner zul je je ogen maar moeilijk los kunnen rukken van de piatti vol heerlijkheden, maar zeker als je op het terras dineert moet je toch ook echt even de omgeving in je opnemen. De lichtjes van Porto Santo Stefano, de zon die zakt in de zee… Onvergetelijk!

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (11)Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (19) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (21)

Op ongeveer tien minuten rijden van Hotel Vittoria ligt Orbetello, een stadje met Etruskische en Romeinse wortels dat wordt ingesloten door twee landengten, de Tombolo della Feniglia en de Tombolo della Gianella. Hier vind je schitterende stranden. De weersomstandigheden zijn ideaal en min of meer gelijk aan die van een eiland, ook al is Monte Argentario een schiereiland. De lucht is er meestal strakblauw, de zon schijnt volop en van vroeg in het voorjaar tot ver in het najaar kun je je warmen aan de Toscaanse zonnestralen.

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (9)

Orbetello is meteen ook de ‘toegangspoort’ tot de Maremma, in het diepe zuiden van Toscane. Hier vind je schitterende, ruige natuur, middeleeuwse dorpjes als Scansano, Magliano en Pereta, de Etruskische steden Sovana en Sorano, het tufstenen stadje Pitigliano, de Thermen van Saturnia en de kleurrijke Tarottuin in Capalbio.

overzicht Tarottuin Niki de Saint Phalle Toscane

Ook Porto Ercole, het andere dorpje op het schiereiland Monte Argentario, is een bezoekje waard. Hier bracht de koninklijke familie jarenlang hun zomervakantie door.

Hotel Vittoria kan op verzoek ook een comfortabele boot reserveren voor een duik in een van de baaien van Monte Argentario, zoals Cala Grande, Cala del Bove, Cala Piccola, Cala del Gesso, Cala alle Cannelle, Isola Rossa, het strand van Talamone of een dagje Giglio.

Na een dag vol ontdekkingen en omzwervingen keer je ontspannen terug naar Hotel Vittoria, voor een diner met uitzicht op zee of een romantisch drankje onder de sterrenhemel.

Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (33) Hotel-Vittoria-Porto-Santo-Stefano-Toscane-kust (34)

Je vindt Hotel Vittoria aan de Via del Sole 65 in Porto Santo Stefano (Grosseto). Een kamer reserveren kan via de website, maar ook telefonisch via 0039-3280576767 of 0039-3382875276, of via e-mail.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

3 reacties

 1. Yvonne van Dalen

  Kan ik nog een eigen foto van Porto Santo Stefano opsturen (vanaf de brug van dat fort richting zee)?

  met vriendelijke groet,
  Yvonne

 2. Je mag voor onze zomerse fotowedstrijd zeker nog foto’s insturen, de zomer duurt tot 21 september 🙂

 3. Ik had heel veel interesse in dit hotel, gezien de ligging en jullie beschrijving, maar een duik in de recensies op allerlei vakantiesites laat het algemene beeld van dit hotel toch wel drastisch veranderen: uitsluitend Italianen zijn ‘wel tevreden’ over dit hotel (al klaagt men over het oude meubilair), maar alle andere bezoekers hebben het over slechte schoonmaak en slecht eten (en oud meubilair). Dat in combinatie met het gebrekkige contact met het hotel heeft ons doen besluiten om ons vakantiegeluk elders te zoeken in Italie.

  Jammer, want de ligging is prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *