Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Eliza was here trakteert op € 50,- vakantiekorting!

Eliza-vakantie-Italie

Eliza was here is altijd op zoek naar bijzondere en unieke vakantieadresjes rond het Middellandse Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes weg van het massatoerisme. Niet voor niets is Eliza’s motto: waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf.

Om iedereen te laten meegenieten van die bijzondere plekken, trakteert Eliza de lezers van Ciao tutti op maar liefst 50 euro vakantiekorting! Deze korting is geldig op de gehele reissom bij een boeking van een vliegvakantie naar Sicilië, Sardinië, Toscane of Umbrië bij Eliza was here. Boek je zo’n vliegvakantie, dan is een huurauto altijd inclusief. Niet die volle bus in met je koffers, maar met je eigen huurauto op weg naar je vakantieadresje.

Eliza zou Eliza niet zijn als ze naast deze fijne vakantiekorting niet ook meteen wat tips geeft. Speciaal voor jullie tipt ze de 5 leukste Italiaanse bestemmingen waar ze tijdens haar ontdekkingstochten op stuitte:

1 Eliza’s all time favourite is Li Troni op Sardinië. Eliza: ‘Je voelt het tot in je tenen. Het vertraagt je pas tot de perfecte slippersnelheid: vakantie vieren bij Li Troni  betekent genieten tot de hoogste macht. Elke keer als ik kom aanrijden, liggen de appartementen Li Troni rustig op me te wachten tegen de heuvel. In de buurt kun je zomaar flamingo’s tegengekomen die in de lagune staan pootje te baden, vind je eeuwenoude gebouwen en zie je hoe de bloemen het hele jaar door kleur geven aan dit paradijselijke stukje aarde.’

Li-Troni-Sardinie Li-Troni-Sardinie-2 Li-Troni-Sardinie-3 Li-Troni-Sardinie-4

2 Voor Eliza’s tweede topbestemming reizen we naar het andere grote eiland, Sicilië, voor een verblijf bij Tenuta Roccadia. Eliza: ‘Als je net een van de hoogtepunten uit je leven hebt gezien, verwacht je niet dat je een half uur later nog een keer zo’n uitbarsting van geluk meemaakt. Nadat ik de lava over de hellingen van de Etna had zien stromen, verblijde het leven me met nog een wonderschoon geluk: Tenuta di Roccadia. Een kleurrijke agriturismo met botanische tuinen, valleien met sinaasappelbomen, zalige rust en in de verte de magische Etna.

Tenuta-Roccadia Tenuta-Roccadia-2

Op zo’n half uur rijden van de Etna vond ik dit landgoed waar de zon altijd schijnt. Stiekem dwaalde ik over het terrein met de zonnegele muren en de pasteltinten. De Tenuta is ruim opgezet en gebouwd op verschillende lagen met uitzichten over de heuvels. De twee zwembaden met de palmen en stille zonnebeden, de speeltuin, de tuinen, de koeien en de paarden, de comfortabele kamers met het eeuwenoude hout en de zonnegele kleuren… hier beleef je een onvergetelijke vakantie!’

Tenuta-Roccadia-3 Tenuta-Roccadia-4

3 Ook Eliza’s derde hotspot bevindt zich op Sicilië. Hiervoor reizen we iets dieper het binnenland in, naar Azienda Vecchia Masseria. Eliza: ‘Op Sicilië heb ik een plek gevonden waar je de ideale combinatie vindt van ontspanning en ontdekking. Vader Stefano en zoon Philippe zijn de trotse eigenaren van een tweehonderd jaar oud landhuis in de binnenlanden van Sicilië. Met z’n centrale ligging, schitterend uitzicht en heerlijke zwembad is de ‘Vecchia Masseria’ de ideale uitvalsbasis om Sicilië te leren kennen.

Vecchia-Masseria-1 Vecchia-Masseria-2

De lekkerste ontdekkingen deed ik in het Siciliaanse specialiteiten-restaurant waar zoon Philippe de scepter zwaait. Menukaarten, daar doen ze niet aan in de Vecchia Masseria. Je hebt dus geen andere keuze dan te vertrouwen op de kennis en kunde van Philippe en je te laten verrassen door het menu. En geloof me, dit heerlijke eten zorgt voor aangename verrassingen. Niet voor niets trekt deze keuken groepen mensen die speciaal hiervoor een stop maken bij Vecchia Masseria.’

Vecchia-Masseria-3 Vecchia-Masseria-4

4 Uiteraard staat er ook een plekje in Toscane op Eliza’s favorietenlijst! Het was nog niet zo makkelijk kiezen, maar uiteindelijk is Eliza toch het meest gecharmeerd van I Grandi di Toscana, vlak bij Arezzo en Cortona. Eliza: ‘I Grandi di Toscana was nét open toen ik er was. Op het moment dat ik aan kwam rijden, stond Alessandra, de trotse en buitengewoon charmante eigenaresse, me al op te wachten. Ik had mijn huurauto nog niet geparkeerd of Alessandra begon al enthousiast te vertellen over haar levenswerk.

Grandi-Toscana-1 Grandi-Toscana-2

In twee jaar tijd veranderde ze de ruïne van een oude boerderij in een waar paleis. Ze hing haar flitsende carrière in de modewereld van Milaan aan de wilgen om het roer om te gooien en op deze plek haar droom te verwezenlijken: olijf- en wijngaarden die nog steeds zorgen voor de heerlijkste olie en wijnen, het meertje met schitterend uitzicht, het zwembad, de weelderige bloementuinen… Hier worden dromen werkelijkheid!’

Grandi-Toscana-3 Grandi-Toscana-4

5 Voor de laatste plek in de top 5 gaan we terug naar Sardinië. Op dit eiland zijn nog zoveel bijzondere bestemmingen te ontdekken… Eliza is als een blok gevallen voor Hotel Su Lithu, vlak bij Nuoro. Eliza: ‘Ik kon het niet geloven toen Dario me vertelde dat zijn hotel nog geen tien jaar oud is. De sfeer, vorm, de aankleding: het lijkt alsof het altijd zo geweest is en nooit anders had moeten zijn. Su Lithu is met 15 kamers niet te groot en niet te klein. Er is een restaurant met Sardijnse specialiteiten en je drinkt er wijn van eigen land. De tuin heeft een zwembad en biedt schitterend uitzicht over het nabijgelegen dorpje Bitti. Allemaal heel mooi, maar dat was niet wat me zo raakte.

Su-Lithu-1 Su-Lithu-3

Ik kon mijn vinger er niet op leggen wat het was. Totdat Dario me de reden onthulde. Niet ver van Bitti woonde ooit de dichteres Grazia Deledda. Onder de indruk van haar boeken besloten Dario en zijn familie om Grazia en haar romantische gedichten als inspiratiebron te gebruiken voor het hotel. Wie goed kijkt, zal zien dat hier en daar verwijzingen te vinden zijn naar Grazia en haar werk. En mocht je ’t niet meteen kunnen vinden of begrijpen, dan zal Dario het je maar al te graag uitleggen. En geloof me, ook al versta je geen woord Italiaans, Dario weet Grazia’s gedichten zó voor te lezen dat je precies begrijpt wat ze bedoelde…’

Su-Lithu-4 Su-Lithu-5
Profteer van € 50,- vakantiekorting!
Zin gekregen in een vakantie waarbij Eliza je de weg wijst? Profiteer dan van de 50 euro vakantiekorting! Om van deze korting te profiteren, gebruik je voor 15 februari 2014 bij je boeking via Elizwashere.nl de kortingscode EZV14_CIAOTUTTI50.

Deze code geeft recht op € 50,- korting op de gehele reissom bij een boeking van een vliegvakantie naar Sicilië, Sardinië, Toscane of Umbrië bij Eliza was here. Geldig voor vakanties met een uiterste boekdatum van 15 februari 2014 en een uiterste vertrekdatum van 31 oktober 2014. De korting is uitsluitend geldig op vliegvakanties, niet geldig op reeds gemaakte boekingen, in combinatie met andere promoties/acties en is niet in te wisselen voor contanten.

met dank aan

Logo_Eliza_fc-blrz

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Zeer mooi! ik ga boeken hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *