Home » Op vakantie in Italië » Eliza was here ontdekt Sicilië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Eliza was here ontdekt Sicilië

Een van onze favoriete vakantieaanbieders, Eliza was here, heeft sinds kort een nieuwe website. Naast de zoals altijd fijne accommodaties vind je er nu ook grotere foto’s, smakelijke recepten met een vleugje vakantie en tips voor unieke activiteiten in binnen- en buitenland. Zo krijg je nog meer zin in vakantie!

Omdat Eliza nog altijd links afslaat waar iedereen rechts gaat, ontdekt ze steeds opnieuw unieke plekjes rondom de Middellandse Zee. Die wil ze online dolgraag met ons allemaal delen. Daarom vind je op de nieuwe website grotere foto’s van accommodaties en bestemmingen, waarbij je heerlijk kunt wegdromen. De nieuwe landenpagina’s geven je een nog betere indruk van de plaats van bestemming.

Eliza-was-here-Azienda-Vecchia-Masseria-Sicilie (5)

Eliza deelt daarnaast haar meest verrassende recepten en vertelt verhalen over de regio, de eigenaar van de accommodatie of andere bijzondere ontdekkingen. Zo krijg je online een inspirerende indruk van een streek of accommodatie. Bovendien plaatst Eliza regelmatig originele tips voor bijzondere activiteiten in binnen- en buitenland, zoals een wijnfestival of een lokale markt.

Zo ook op Sicilië, waar Eliza drie prachtige accommodaties voor ons ontdekte:

Eliza-was-here-Pozzo-di-Mazza-Sicilie-2

Pozzo di Mazza
Eliza: ‘Ik was zo aan het genieten op het strand, dat ik de tijd helemaal was vergeten. De zon ging al bijna onder en ik moest nog een slaapplaats regelen. Een vriendelijke boer wees mij met handen en voeten de weg naar een kasteeltje in de buurt. Daar ontmoette ik de bewoonster, Signora Corvaja, die niet alleen een afstammelinge bleek te zijn van de koning die over dit gebied had geheerst, maar ook de eigenaresse van Pozzo di Mazza.

Eliza-was-here-Pozzo-di-Mazza-Sicilie (4) Eliza-was-here-Pozzo-di-Mazza-Sicilie Eliza-was-here-Pozzo-di-Mazza-Sicilie-2

In Pozzo di Mazza kon ik wel een paar nachtjes verblijven. Toen ik me eenmaal op het terras van deze bijzondere Siciliaanse boerderij had geïnstalleerd, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ademde diep in en liet de heerlijke geur van bloeiende citrusbomen op me inwerken. De Marsala smaakt mij bijzonder goed. Dit was echt genieten! Zelden kom je op plekken waar je spieren zich als vanzelf ontspannen en waar je eigen adem het enige is dat je hoort. Pozzo di Mazza is zo’n plek: de hemel op aarde voor liefhebbers van rust en ruimte.’

Ook genieten van Pozzo di Mazza? Boek dan via deze link je vakantie bij Eliza was here.

Eliza-was-here-Azienda-Vecchia-Masseria-Sicilie (2)

Azienda Vecchia Masseria
Eliza: ‘Vakantie is voor mij de tijd van het jaar dat je alles lekker laat gebeuren; gewoon maar zien wat er op je weg komt. Op Sicilië heb ik een bijzondere ontdekking gedaan: Azienda Vecchia Masseria. Een landhuis dat maar liefst 200 jaar oud is, en met twee trotse eigenaren: vader Stefano en zoon Philippe. Door de centrale ligging, het indrukwekkende uitzicht en fijne zwembad is deze masseria de ideale uitvalsbasis om Sicilië te leren kennen.

Eliza-was-here-Azienda-Vecchia-Masseria-Sicilie (1) Eliza-was-here-Azienda-Vecchia-Masseria-Sicilie (3) Eliza-was-here-Azienda-Vecchia-Masseria-Sicilie (4)

In het Siciliaanse specialiteitenrestaurant van zoon Philippe, heb ik me culinair laten verwennen. Er zijn geen menukaarten dus je kunt je heerlijk laten verrassen door het menu. Regelmatig komen er groepen mensen die speciaal voor het Siciliaanse eten van Philippe een stop maken bij Vecchia Masseria.’

Je ook laten verwennen bij Azienda Vecchia Masseria? Boek dan via deze link bij Eliza was here!

Il-Poggio-Eliza-was-here-Sicilië (4)

Il Poggio
Eliza: ‘Op Sicilië gaat er veel liefde door de maag. Buiten in de tuin van Il Poggio heb je er maar zo een hele familie bij. La mamma, het hoofd van elke cucina, kookt. De Siciliaanse gerechten zijn eenvoudig, maar vers van het land. Je proeft de werking van de Sicilaanse zon in de tomaten en de huisgemaakte wijn smaakt heerlijk. Tiziana wil me nog iets laten proeven. In het plaatsje Modica, even verderop, vind je de beste chocola van het eiland. Ik glimlach: dit is precies zoals het leven hier is: proeven, ruiken, kijken en ervaren. Puur genieten dus!’

Il-Poggio-Eliza-was-here-Sicilië (2)Il-Poggio-Eliza-was-here-Sicilië (1) Il-Poggio-Eliza-was-here-Sicilië (3)

Ook genieten bij Il Poggio? Via deze link boek je direct bij Eliza was here.

Voor nog meer Siciliaanse inspiratie van Eliza klik je hier. Wees wel gewaarschuwd, want je wil straks meteen je koffers pakken!

Een andere tip is om even te kijken naar de ervaringen van reizigers die jou voorgingen bij Eliza was here. Er zijn veel ervaringensites in Nederland met reviews over Eliza was here. Bij NederlandReview.nl krijgt Eliza was here op dit moment een 8,8 volgens hun klanten, met veel positieve reviews over de leuke plekken die ze steeds weten te vinden. Het is altijd goed om dit te checken, want zo kun je met een gerust hart op vakantie. Je weet dan immers dat het goed zit en kunt je verheugen op je verblijf!

P.S. Bij iedere vliegvakantie van Eliza was here is een huurauto bij de prijs inbegrepen, zodat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Direct na aankomst kun je meteen op weg naar die afgelegen baaitjes, eindeloos koffie drinken op gezellige dorpspleinen en de meest verse vis uit de haven ophalen… Buon viaggio!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *