Ga op pad met onze City Walks!

Een gratis verblijf aan het Comomeer

Staat je koffer al klaar? Nee? Haal hem dan maar snel van zolder, want we bieden je vandaag een hele leuke mogelijkheid om gratis vakantie te vieren aan een van de mooiste meren van Italië!

Pognana-Lario-Comomeer

In het dorpje Pognana Lario, aan de oostzijde van de ‘linker poot’ van het Comomeer, ligt Casa Dono il Lago, het appartement van de Nederlanders Reinder en Simone. Zij hebben hier na lang zoeken in juni vorig jaar met hulp van Nicolette van Kruiselbergen van Realmente Realestate een appartement met tuin gekocht.

Render-Simone-Comomeer (1)Reinder & Simone

Reinder en Simone: ‘Wij zochten vooral naar iets authentieks, naar iets echt Italiaans. Dat hebben we zeker gevonden bij Casa Dono Il Lago. Alhoewel het appartement eigenlijk meteen al normaal bewoonbaar was, zijn er veel dingen die gedaan kunnen worden om het te verbeteren en uit te breiden. Tevens willen we het in de toekomst gaan verhuren en om gevoel te krijgen bij wat potentiële gasten vinden en ervaren, hebben we een uniek concept bedacht: itsnotaboutmoney.com.

Het concept is heel eenvoudig: in ruil voor een klusje, de terugkoppeling van je ervaringen en wat leuke posts via social media mag je als gast gratis bij Casa Dono il Lago verblijven. Het is een joint effort waarin je samen met ons werkt aan het creëren van een unieke plek.

appartement-Pognana-Lario-Comomeer (1) appartement-Pognana-Lario-Comomeer (2) Render-Simone-Comomeer (3)

Natuurlijk mag je als gast van het eerste uur straks, als alle klussen geklaard zijn, tegen een geringe vergoeding terugkomen om nog eens in Casa Dono il Lago te verblijven. Zo kun je het eindresultaat, waar je zelf aan hebt meegewerkt, bewonderen.’ En natuurlijk genieten van de omgeving! Reinder en Simone delen op hun website genoeg redenen waarom Pognana Lario de ideale bestemming is:

1 Het Comomeer is een van de mooiste meren van Italië; niet voor niets wonen er veel beroemdheden, onder wie George Clooney.

Comomeer (1) Comomeer (3) Comomeer (4)

2 Het noorden van Italië is vanuit Nederland vrij gemakkelijk bereikbaar; met de auto is het meestal in een dag te rijden.
3 Pognana Lario is een authentiek dorpje, nog niet overspoeld door het massatoerisme, dus nog echt charmant, echt Italiaans.

Pognana-Lario-Comomeer (2)Pognana-Lario-Comomeer (1) Pognana-Lario-Comomeer (1a)

4 Het hele jaar door is het Comomeer een geliefde locatie; met aangename temperaturen en volop ‘activiteit’. In de winter vanwege de bergen (waar je heerlijk kunt skiën) en in de zomer om af te koelen in het meer.
5 Er zijn tal van bezienswaardigheden rond het Comomeer: leuke dorpjes, mooie villa’s, prachtige tuinen… Voor de natuurliefhebber zijn er prachtige toerweggetjes en uitgebreide wandelgebieden. Sportief? Stap dan op de racefiets en doe je eigen Giro d’Italia: de bochtige en heuvelachtige wegen rond het meer zijn een ware uitdaging!

Reinder: ‘En bovendien heb je nu de unieke mogelijkheid om gratis van ons appartement te genieten, in ruil voor een klus. In de afgelopen periode is bijvoorbeeld een gastenboek gemaakt, is de omgeving in kaart gebracht, zijn er planten uitgezocht voor het terras, zijn er tegels gelegd en is er stucwerk van muren afgebikt. Met de terugkoppeling van gasten hebben we ook weer nieuwe ideeën opgedaan en hebben we het appartement completer kunnen maken met dingen waar we zelf nooit aan zouden hebben gedacht.’

Comomeer-ondergaande-zon (1) Comomeer-ondergaande-zon (2)

Met zo’n zonsondergang wil je toch meteen vertrekken? Als lezer van Ciao tutti kun je tot en met het tweede kwartaal van 2015 (tot en met juni) nog gebruik maken van dit concept en gratis vakantie vieren aan het Comomeer. Aanmelden kan via dit formulier. Je koffer staat inmiddels vast al kant-en-klaar bij de voordeur – met naast tandenborstel en zonnebril een lijstje ideeën om van Casa Dono il Lago een nog mooier paradijsje aan het Comomeer te maken.

Reinder-Simone-Comomeer (2)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. George Clooney vind ik niet echt goede reden om naar het Comomeer af te reizen… Best een goede acteur, alleen die stomme Nespresso-reclames…

  2. Super gaaf om hier met mijn kookvriendinnen naar toe te gaan en een mooi verhaal te schrijven over jullie appartement en de omgeving en niet te vergeten het heerlijke Italiaanse eten!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *