Home » Op vakantie in Italië » Dutchweekend Italia 2015 – sneeuwpret in Sauze d’Oulx
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Dutchweekend Italia 2015 – sneeuwpret in Sauze d’Oulx

Wintersportliefhebbers opgelet: de datum voor de derde editie van Dutchweekend Italia is bekend! Dit jaarlijks terugkerende ski- & snowboardevenement wordt mede georganiseerd door Summit Travel en zal in 2015 plaatsvinden van 19 tot en met 22 maart.

Dutchweekend Italia 2014

Skiën in Sauze d’Oulx
Dutchweekend Italia vindt ook dit jaar plaats in het Italiaanse wintersportdorpje Sauze d’Oulx, zo’n tachtig kilometer van Turijn, tegen de grens met Frankrijk. Het bergdorpje ligt in het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië, de Via Lattea, ‘Melkweg’, waar Saskia begin dit jaar al een kijkje nam.

Je kunt je uitleven op meer dan 400 kilometer skipiste, met de hoogste top op 2850 meter hoogte. Vanuit Sauze d’Oulx ski je zo naar onder andere Cesana, Claviere, Sestriere en San Sicario, waar je overal fijne stops vindt met een Italiaanse menukaart voor de lunch, zodat je er weer lekker opgewarmd tegen kunt ‘s middags.

Mauro Meneguzzi, de burgervader van Sauze d’ Oulx zei over de vorige editie: ‘In het hele dorp was er voortdurend sprake van een feestelijke stemming. De winkels waren versierd met Nederlandse en Italiaanse vlaggen, en op straat en uiteraard uit de diverse bars en pubs klonk voortdurend het enthousiaste geluid van vrolijke deelnemers.’

Dutchweekend Italia 2014 Dutchweekend Italia 2014

Dutchweekend Italia
Het snowboarden of skiën staat centraal tijdens Dutchweekend Italia, maar er is uiteraard ook ruimte voor ander vermaak in de sneeuw. Daarnaast worden er – op en naast de piste – gezellige feesten georganiseerd, maar ook tochten in een sneeuwmobiel, fakkeltochten en wijnproeverijen. Het beste van wintersport én van Italië dus.

Het weekend is een event waarbij iedereen welkom is, van groepen vrienden tot collega’s, maar de nadruk ligt op deelnemers van 30+.

Ook naar het Dutchweekend Italia?
Wil je dit Dutchweekend Italia zelf beleven? Bekijk dan hier het arrangement van Summit Travel en geniet alvast van de voorpret voor een geweldig weekend in de Italiaanse sneeuw!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *