Ontdek Italië op een Vespa!

De mooiste adresjes in Toscane

Toscane is niet alleen een van onze favoriete regio’s, het is bij veel Italiëfans een geliefde vakantiebestemming. Vooral in het hoogseizoen kan het kiezen van een vakantieverblijf in deze mooie streek echter nog wel eens een lastige opgave zijn. Italissima heeft gelukkig nog een aantal mooie vakantieadresjes beschikbaar in het hoogseizoen. Laat je inspireren door deze selectie!

Tussen Pisa en Florence

ITALISSIMA -  Artisti 1 ITALISSIMA -  Artisti 2

Agriturismo Artisti is een charmante locatie, bestaande uit meerdere landhuizen op een groot landgoed met wijngaard. Het is heel gunstig gelegen tussen Pisa, Florence en San Gimignano. Er is een mooi zwembad en een kleine supermarkt met lokale producten uit de regio en overige basisproducten. Drie kilometer verderop ligt Empoli, waar je winkeltjes, restaurants en een treinstation vindt. Hiervandaan gaan er rechtstreekse treinen naar Florence en Pisa. 

In de heuvels van de Chiantistreek

ITALISSIMA - Le Fonti 2 ITALISSIMA - Fonti 1

Wie wil er nou niet verblijven in de Chiantistreek? In de heuvels van dit bekende gebied, slechts tien kilometer van Florence, ligt de landelijk gelegen Agriturismo Le Fonti.

De vijftien appartementen vormen een borgo die omringd wordt door cipressen, wijn- en olijfboomgaarden. Er zijn speelfaciliteiten voor kinderen en een panoramisch gelegen zwembad met hydromassage. De directe busverbinding brengt je binnen vijftien minuten naar het centrum van Florence!

ITALISSIMA - Civetta 1 ITALISSIMA - Civetta 2

Vakantiehuis Civetta bevindt zich ten westen van de Chiantistreek, in de heuvels rondom Arezzo. Er zijn twaalf appartementen met een zwembad en wederom een ruime tuin en een overweldigend uitzicht! Het bekende Arezzo ligt op slechts achttien kilometer afstand. Deze streek is misschien wat minder bekend bij de Nederlanders, maar zeker niet minder bemind.

ITALISSIMA -  San Donnino 2 ITALISSIMA -  San Donnino 1

Ten zuiden van de Chiantistreek, dicht bij Siena, ligt Agriturismo San Donnino. Dit indrukkende boerenhuis is in de middeleeuwen waarschijnlijk een kerk geweest. Het wordt omgeven door een groot landgoed van 400 hectare waar olijfolie en wijnen geproduceerd worden. Vanuit de appartementen en het grote ovale zwembad heb je een mooi uitzicht op een landschap van glooiende heuvels, de Val d’Orcia en de stad Siena.

Zuid-Toscane

ITALISSIMA - Ilenia 2 ITALISSIMA - Ilenia 1

De vele rijkdommen die de glooiende heuvels kenmerken, zoals abdijen en kloosters maar ook tal van lekkere wijnen en kazen, maken een vakantie in het zuiden van Toscane meer dan de moeite waard. Tussen Volterra en de Toscaanse kust ligt bijvoorbeeld Vakantiehuis Ilenia, een authentieke boerderij uit de negentiende eeuw met vijf appartementen, omgeven door een groot zwembad en andere faciliteiten, zoals een kinderspeelplaats en een tennisbaan.

In de omgeving van Toscane

ITALISSIMA - Agriturismo Monteverde 3ITALISSIMA - Monteverde 2

Agriturismo Monteverde ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Lucca en Pisa maar moet toch even genoemd worden, omdat dit Italissima’s mooiste vakantieadres in Ligurië is. Het prachtige uitzicht, de ruimte en de comfortabele appartementen maken deze locatie tot een klein paradijsje. En het is toch maar zes kilometer verwijderd van de levendige kust met de bekende dorpjes van Cinque Terre. Bij de agriturismo wordt eigengemaakte olijfolie en wijn verkocht.

ITALISSIMA - Borgo Pianello 1 ITALISSIMA - Borgo Pianello 2

Ook Agriturismo Borgo Pianello, op slechts tien kilometer van de grens met Toscane, mag niet ontbreken. Deze gastvrije agriturismo ligt in de ongerepte natuur van de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen en biedt een prachtig panoramisch uitzicht. De eigenaren, Marco en Stefania, informeren je graag over de omgeving en organiseren regelmatig pizza avonden. De zeven appartementen zijn zeer comfortabel. Kortom: weer zo’n ideale stek voor een onbezorgde vakantie!

Bekijk de hele selectie vakantiehuizen van Italissima en beleef een heerlijke zomer in Toscane!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *