Home » Op vakantie in Italië » Cruisen op de Middellandse Zee
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Cruisen op de Middellandse Zee

In de baai van Napels is het een drukte van belang. Naast de vele vissersbootjes en de veerboten naar Capri, Ischia, Procida en de Amalfikust zie je regelmatig een groot cruiseschip aanmeren of vertrekken. Napels is, net als Capri en Sorrento, namelijk een geliefde bestemming voor cruiseschepen.

Dankzij de gloednieuwe Michelin-gids Cruisen op de Middellandse Zee weet je precies wat je in een halve of hele dag kunt doen in en om je bestemming. Zo krijg je voor Napels tips voor een excursie van een halve dag door het oude centrum en culinaire tips voor de echte pizza napoletana of een bordje pasta met vis, zodat je ook ’s avonds van de sfeer van de stad kunt genieten.

Cruisen op de Middellandse Zee

Capri
De volgende etappe is Capri. Keizer Augustus en keizer Tiberius bezweken al voor de schoonheid, het milde klimaat en de gevarieerde, weelderige vegetatie. Het zal niemand verbazen dat Capri vanaf de negentiende eeuw het favoriete vakantieoord van beroemdheden uit de kunstwereld en de showbizz werd.

Michelin tipt onder andere de panoramische route naar het Belvedere di Tragara, het uitzichtterras dat boven de Faraglioni uitsteekt. Ook een mooi uitzicht heb je volgens de gids bij de Pulalli Wine Bar (Piazza Umberto I, Capri).

Capri

Sorrento
De laatste bestemming langs dit gedeelte van de Italiaanse kust is Sorrento, dat dankzij de weelderige citroenbomen bekend staat om de limoncello. Vanaf het strand bij de Marina Grande heb je een prachtig uitzicht op de Golf van Napels. Ook vanaf het terras van het Museo Correale di Terranova, met een paar opmerkelijke voorbeelden van het bekende inlegwerk van Sorrento, biedt een magnifiek uitzicht op de baai.

Pulcinella_Limoncello

Ga mee op cruise met Michelin en bezoek naast Napels, Capri en Sorrento nog 55 andere plaatsen aan de Middellandse Zee.

Cruisen op de Middellandse Zee

Cruisen op de Middellandse Zee – De 58 mooiste aanlegplaatsen | ISBN 9789401406024 | € 16,99 | uitgeverij Lannoo / Via Michelin | bestel Cruisen op de Middellandse Zee via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *