Home » Op vakantie in Italië » Ciao tutti duikt komende maand onder in Italië!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti duikt komende maand onder in Italië!

Italie-reizen

Ciao tutti! Wat een heerlijke maand hebben we achter de rug! Saskia genoot samen met fotograaf Merle van een paar heerlijke weken op Sicilië. We trokken van luxe resort naar gemoedelijke B&B en er werd zelfs voor het eerst in lange tijd weer eens gekampeerd! Op uitnodiging van Eurocamp verbleven we een kleine week op camping El Bahira bij San Vito lo Capo. Genieten met een grote G!

camping-El-Bahira-Sicilie (5)

Sophie was in de tussentijd bij Locanda Le Isole in de Mugello en bij Villa Moltini in Le Marche. Ook ging ze op pad met een Vespa, dwars door de Toscaanse heuvels (binnenkort verslag!) en ontdekte ze een creatieve illustratrice in eigen stad. Gastblogger Paul was een paar dagen in Rome, waarvan komende week nog een mooi fotoverslag volgt. Vooruit, we delen vandaag alvast één foto:

10. Piazza Navona-1

Komende maand staat ons wederom een hoop ‘werk’ te wachten. Bij bijna alle bloggers ligt het paspoort klaar en is de koffer gevuld voor een reisje naar Italië. Never a dull moment maar altijd een bijna ingepakte koffer en katten- en konijnenoppas achter de hand.

Sophie vertrekt vandaag als eerste. Zij is de gelukkige onder ons die een week lang mag gaan genieten van een heel nieuwe ervaring: een cruise! Op uitnodiging van MSC Cruises mag ze inschepen op een spiksplinternieuw cruiseschip gemaakt om te ‘genieten van de geneugten van de mediterrane sfeer’, de MSC PREZIOSA, met een echte stenen piazza, spectaculaire Swarovski-trappen en een magische infinity pool.

cruise-Venetie

Naast Bari bezoekt Sophie ook Istanbul, waar ze in de voetsporen van Dan Brown zal treden. Op haar eigen blog geeft ze vast een preview van wat ze onderweg allemaal gaat zien en wat haar aan boord allemaal te wachten staat. Uiteraard volgt later ook een verslag op Ciao tutti – er moet ten slotte ook gewerkt worden 😉

Willemijn vertrekt 4 juni voor een tweedaags bezoek aan Cagliari (Sardinië),op uitnodiging van CheapTickets.nl. Deze organisatie is namelijk tot en met eind 2015 de hoofdsponsor van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) én partner van het Beach Volleybal Circuit, het grootste recreatieve beachvolleybalcircuit van Europa. Willemijn mag dan ook gaan supporteren bij een EK-wedstrijd beachvolleybal, maar uiteraard duikt ze ook de straten van Cagliari in voor een sfeervol verslag van deze Sardijnse stad én wordt er volop geproefd van Sardijnse specialiteiten.

Cagliari

Meteen na terugkomst op Schiphol mag ze weer terugvliegen, dit keer op uitnodiging van de gemeente Pistoia. Vorig jaar was Saskia hier al een paar dagen, tijdens een onvergetelijke blog tour, dit jaar mag Ciao tutti terugkomen om kennis te maken met Un altro parco in città. Wat dat precies allemaal inhoudt, gaat Willemijn ontdekken – en later deze maand met ons allemaal delen!

Pistoia-citta-green (1) Pistoia-citta-green (2)

Tegelijkertijd met Willemijn vertrekt gastblogger Paul naar Le Marche, voor de blog tour I Love Senigallia, georganiseerd i.s.m. Travel Blogger Net Italia. Samen met Duitse, Finse en Engelse bloggers vliegt hij met Ryanair naar Ancona, vanwaar hij direct naar la spiaggia del veluto, het fluwelen strand, wordt gebracht voor een proefondervindelijke test van dit schitterende strand.

I-Love-Senigallia

Maar ook andere hoogtepunten van Senigallia en de lokale keuken komen aan bod. Zo mag Paul met een visser mee de zee op, maakt hij kennis met twee beroemde chef-koks en gaat hij ondergronds…

Saskia ten slotte gaat op verkenningstocht in het onbekende Toscane, de Garfagnana. Op uitnodiging van To Toscane verblijft ze een kleine week bij Il Lonfo. Dit vakantiehuis ziet er op de foto’s alvast uit als een paradijsje, binnenkort kunnen we jullie vertellen of het dat ook echt is!

To-Toscane-Lonfo-Garfagnana (1) To-Toscane-Lonfo-Garfagnana (2)

Na de Garfagnana reist Saskia nog door naar de Maremma en naar Rome. Eigenlijk voor een weekje vakantie, maar zoals dat gaat als we in Italië zijn: er komen vast ook nu weer te veel mooie verhalen op ons pad die het waard zijn met jullie te delen. Dat zullen we dus gewoon blijven doen, ook tijdens de vakantie.

En ja, we horen jullie al denken: al het bovenstaande klinkt toch als vakantie? Toegegeven, ons werk is eigenlijk ook wel een beetje vakantie vieren. En al zijn we dankzij de dagelijkse blogs 365 dagen per jaar aan het werk, zo voelt het gelukkig nooit. Stiekem hebben we bijna altijd het gevoel op vakantie te zijn – ook als we op een regenachtige middag in Nederland onze belevenissen uittikken of foto’s selecteren. Daar prijzen we ons gelukkig mee, want we hebben natuurlijk toch wel de mooiste baan ter wereld – en de mooiste bestemmingen in onze paspoorten!

stempel-Italie

P.S. Vanwege al deze reizen zullen we niet altijd live verslag kunnen doen op Ciao tutti. Zo lees je de belevenissen van Sophie en van Paul pas eind juni of zelfs begin juli op Ciao tutti.

Wil je al een beetje live meegenieten van alle ervaringen? Volg Ciao tutti dan (ook) op Facebook, Twitter en Instagram – dan zie je precies wie waar aan het ‘werk’ is!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Graag gelezen, wederom. Blijk lekker van je ‘werk’ genieten en deel vooral met ons!!

  2. Dat zullen we zeker doen, grazie! Vandaag laatste dag in Siena, straks noordwaarts richting meren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *