Ga op pad met onze City Walks!

Blogging on Tour – in Toscane

Dankzij internet is het makkelijker om je reisavonturen op te schrijven en te delen. Maar hoe zet je nu een succesvol blog op, waaraan je niet alleen zelf veel plezier beleeft maar dat ook zijn weg vindt naar duizenden lezers?

Tijdens een zesdaags verblijf in Toscane leert Saskia je de kneepjes van het vak. Je leert wat er allemaal bij het bloggen komt kijken en vooral wat de sleutel is tot succes. Uiteraard gaan we ook op pad in de schitterende omgeving, vast en zeker een inspiratiebron voor de mooiste verhalen!

Made in Italy tastiera 1

Programma
Op 10 oktober start de blogcursus op Partingoli, een schitterend gelegen landgoed net ten zuiden van Florence. Na het uitpakken van de koffers en het verkennen van het landgoed is het tijd voor een kennismaking met alle deelnemers, tijdens een Italiaanse aperitivo. Daarna krijg je meteen een introductie over bloggen van Saskia, gevolgd door een Toscaans welkomstdiner.

De volgende dag geeft Saskia na het ontbijt de workshop ‘Het betere bloggen’. Na een cappuccino op het terras krijg je van Martijn Bak, eigenaar van Partingoli, allerlei fototips tijdens de workshop ‘Fantastische foto’s’. Na de lunch ga je o.l.v. Saskia aan de slag met een aantal blogopdrachten. Na een aperitivo en een pastamaaltijd bespreken we deze opdrachten gezamenlijk.

Op de derde dag gaan we naar Florence, waar iedereen na een gezamenlijke introductie vrij is om rond te struinen, op zoek naar een blogonderwerp. Wegdromen, rondwandelen, interviews afnemen, foto’s maken, tekenen, opnames maken… alles mag. De enige vereiste: aan het eind van de dag heb je genoeg inspiratie voor een unieke blog!

Na een inspirerende dag op pad is het vandaag tijd voor het echte werk! Iedereen kan tot de lunch aan de slag om de inspiratie van gisteren tot een unieke blog te bewerken. Tijdens de lunch zijn Saskia en Martijn beschikbaar voor vragen. Daarna kun je dan nog de puntjes op de i zetten en een beetje ontspannen aan het zwembad.

De volgende ochtend na het ontbijt is het tijd voor de presentatie van de geschreven blogs! Alle deelnemers presenteren hun blog en, net zo belangrijk, de totstandkoming ervan. Uiteraard is er tussendoor tijd voor vragen, tips en cappuccino. Na de lunch geeft Saskia nog een workshop over het onder de aandacht brengen van je blog. Hoe geef je ruchtbaarheid aan je artikelen, foto’s, recepten? Hoe gebruik je social media? Hoe betrek je passerende lezers bij je blog?

Daarna is het tijd voor de laatste opdracht: wat wil je bereiken met je blog? Daar mag je de hele verdere middag over nadenken, achter de computer, aan het zwembad of dwalend door de wijngaarden.

Na het laatste ontbijt volgt een laatste workshop van Saskia. Aan de hand van jullie persoonlijke toekomstplannen, wensen en vragen zal Saskia algemene en specifieke tips geven om het bloggen voor alle deelnemers nog leuker te maken! Daarna is het tijd om in te pakken en afscheid te nemen – met hopelijk meer dan voldoende blogbagage en (nieuwe) inspiratie!

Italy Button

Voor wie?
Blogging on Tour is bedoeld voor iedereen graag wil leren bloggen, of je nu al een eigen blog hebt en er meer uit wil halen of daar alleen nog van droomt en dus nog moet beginnen. Dankzij de kleine groep is er volop gelegenheid voor persoonlijke vragen en tips op maat. Het is aan te raden om een laptop of tablet mee te nemen (op Partingoli is gratis wifi beschikbaar). Neem ook je beste camera of telefoon mee voor het maken van foto’s – een onmisbaar onderdeel van het bloggen.

Meer informatie en aanmelden
De reis kost € 975. Kijk voor alle details over het programma en de accommodatie op de website van More Than Travel. Hier kun je je ook aanmelden voor Blogging on Tour in Toscane. Ciao tutti-lezers krijgen bij boeking voor 15 juli 2013 € 15,- korting op de reissom (o.v.v. de code Ciaotutti in het veld Eventuele opmerkingen). Vanwege het beperkt aantal plekken geldt helaas wel op=op – al kun je dan nog wel mee in mei 2014!

More-Than-Travel

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *