Ga op pad met onze City Walks!

Retrome – een vintage verblijf in Rome

Rome ademt op elke straathoek van een ver en glorierijk verleden. Aan de Via Marco Aurelio, in de wijk Celio, is Rome echter een stukje jonger. Dankzij Retrome, dat hier een aantal bijzondere B&B-kamers en appartementen verhuurt, ademt Rome hier helemaal de stijl van de jaren vijftig.

Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (14)

Wij logeren hier deze week ook, in een van de appartementen. We worden ‘thuis’ verwelkomd door de filmposter van La Dolce Vita en tijdens de rondleiding langs een aantal andere kamers en appartementen ontmoeten we Fellini’s Roma.

Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (5)

Elk vertrek is ingericht met vintage meubels, accessoires en filmposters, van de receptie tot de keuken op de eerste verdieping, die gebruikt kan worden door de gasten van de bed & breakfast. We zien oude weegschalen, koffers, lampen, bijzondere vintage meubels en kleurrijk design. Een van de kamers heeft zelfs een vintage bed, met een ingebouwde radio en kleurrijke lampjes.

Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (10)Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (8)

We weten tijdens de rondleiding bijna niet waar we moeten kijken. Ons oog wordt steeds opnieuw naar een ander detail getrokken, van de mooie tegelvloer in de hal tot de filmposters en oude televisies in sommige kamers. De tijd van La Dolce Vita herleeft – en als gast zit je er midden in!

Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (2) Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (7)

Die oude televisies zijn er overigens voor de sier, want tijdens ons verblijf worden er in alle kamers nieuwe smart tv’s opgehangen, waarop je niet alleen toegang hebt tot internet en apps als die van de NOS en Youtube, maar ook tot leuke door Retrome geselecteerde tips en bezienswaardigheden voor een onvergetelijk vintage verblijf in Rome. Het is een soort grote iPad, die niet misstaat tussen de vintage details.

Een van de eigenaren laat ons via het nieuwe scherm alvast onderstaand filmpje zien, dat de sfeer van Retrome precies weergeeft:

https://www.youtube.com/watch?v=zLdeGrdpk44 

Het Colosseum als buurman
Als we ’s ochtends gaan ontbijten bij een van de vele barretjes in de buurt, duikt het Colosseum elke keer weer op. Welke straat we ook nemen, de talloze doorkijkjes gunnen ons een blik op een van de indrukwekkendste monumenten van de stad.

Het grote voordeel is echter dat je aan de rustige kant van het Colosseum zit. Hoewel je er echt binnen no time heen wandelt, is het in de wijk waar Retrome gevestigd is, lekker rustig. Hier wonen vooral Romeinen, met als grote voordeel dat openbaar vervoer (bus, metro en tram) volop beschikbaar is, net als een paar authentieke koffiebarretjes en trattoria’s.

Binnenkort delen we een aantal concrete tips, maar je mag ons altijd al even mailen voor de leukste adresjes aan de ‘andere kant’ van het Colosseum!

Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (12) Retrome-boutique-bed-breakfast-Rome-vintage (13)

Vintage overnachten in Rome
Wil je ook wel even de buurman of -vrouw van het Colosseum zijn? Boek dan een van de vintage B&B-kamers van Retrome of huur een appartement en dompel je net als wij even onder in het Rome ten tijde van La Dolce Vita. Je vindt alle informatie over kamers en tarieven op de website van Retrome. Voor de appartementen klik je hier, maar je kunt ook een mail sturen naar info@retrome.net.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *