Home » Op vakantie in Italië » 3x vakantie vieren tussen Toscaanse olijf- & wijngaarden
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

3x vakantie vieren tussen Toscaanse olijf- & wijngaarden

Het is een van onze goede voornemens voor de laatste maand van het jaar: alvast de eerste vakantieplannen maken voor het nieuwe jaar! Het voelt zó fijn om met een reis in het vooruitzicht aan het nieuwe jaar beginnen… Voor ons staat al vroeg in het jaar een bezoek aan Toscane op het programma, met onder meer een bezoek aan Florence en Lucca.

Ciao-tutti-City-Walk-Lucca

Vandaag delen we alvast drie tips voor als je ook alvast een heerlijk reisje naar Toscane wil boeken om het nieuwe jaar te beginnen mét een retourtje Italië op zak. Een extra reden om nog deze maand een Italiaanse vakantie te boeken, is de dertig euro korting die Eliza was here de hele maand december op al haar accommodaties biedt. Gebruik hiervoor bij het reserveren van je vakantie de actiecode EZ_VB3 op Elizawashere.nl (geldig bij een boeking gemaakt vóór 31 december 2016 met vertrek tussen 1 april en 31 oktober 2017; niet geldig op reeds gemaakte boekingen, niet in combinatie met andere acties en niet in te wisselen voor contanten).

eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-5eliza-was-here-i-grandi-di-toscana-5

Fattoria Pagnana
Dit eerste vakantieadresje ligt ten zuidoosten van Florence, op het Toscaanse platteland, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Het allerleukste van Fattoria Pagnana is dat er hier heerlijke Chianti DOCG-wijnen worden geproduceerd en ook nog eens verrukkelijke olijfolie. Er valt dus van alles te proeven op deze boerderij tijdens je vakantie!

Je wordt hier met open armen ontvangen en de eigenaren vertellen je maar al te graag over hun Toscane en wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je tijdens je vakantie het authentieke Toscane ontdekt.

eliza-was-here-fattoria-pagnana-toscaneeliza-was-here-fattoria-pagnana-toscane-3

In totaal zijn er achttien appartementen op Fattoria Pagnana, die allemaal smaakvol zijn ingericht in een landelijke, typisch Toscaanse stijl. Er zijn verschillende soorten appartementen beschikbaar, die verschillen in grootte, ligging en inrichting. Ze bieden stuk voor stuk alle comfort.

eliza-was-here-fattoria-pagnana-toscane-4eliza-was-here-fattoria-pagnana-roscane-6eliza-was-here-fattoria-pagnana-toscane-7

Wie toe is aan een verfrissende duik, kan zich onderdompelen in een van de twee zwembaden. Voor de kinderen is er een speeltuin, maar iedereen kan ook een balletje slaan op de tennisbaan of je lekker uitleven op het voetbalveld of volleybalveld.

eliza-was-here-fattoria-pagnana-toscane-2eliza-was-here-fattoria-pagnana-toscane-5

Voor het diner zijn er meerdere barbecues aanwezig waar je gebruik van kunt maken, zodat je kunt genieten van een lange Toscaanse zomeravond. Ook worden er in het hoogseizoen wekelijks Toscaanse barbecues of pizza-avonden georganiseerd voor de gasten. Je hoeft dan alleen maar aan te schuiven! Mocht je iets te vieren hebben, zoals een jubileum, verjaardag of een net beklonken huwelijk, laat het de eigenaren dan weten en er kan in overleg iets leuks geregeld worden!

Il Gavillaccio
Il Gavillaccio maakt deel uit van de middeleeuwse vestingwerken van het voormalige kasteel van Gaville. Hoewel het kasteel zelf in de dertiende eeuw is vergaan, is het bijgebouw overeind gebleven en omgetoverd tot een prachtig appartementencomplex.

eliza-was-here-il-gavillaccio-toscaneeliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-2

Eigenaresse Lorna verwelkomt je met haar vrolijke lach en begeleidt je naar je ‘home away from home’. De kinderen rennen naar boven om hun kamer uit te kiezen terwijl je zelf met open mond staat te kijken naar de gezellige inrichting en de authentieke Toscaanse keuken. Snuffel wat tussen de boeken in de kast en sla het eerste Ciao tutti-boek open – een gast en trouwe lezer heeft dit tijdens een ontspannen vakantie achter gelaten in het appartement! Laat je handen langs de grove muren gaan en ruik aan de verse bloemen die Lorna heeft neergezet. Weggaan wordt aan het einde van de vakantie heel moeilijk…

eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-6eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-4

’s Ochtends staat Lorna klaar met het ontbijt en je kunt dan direct bij haar terecht voor vragen of tips voor de omgeving. Lekker de hele dag aan het zwembad hangen kan natuurlijk ook. De kinderen kunnen zich prima vermaken op de trampoline, de schommel en de tafeltennistafel terwijl je zelf eindelijk dat boek uitleest.

eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-8eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-9eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-3

Liever op pad? De omgeving van Il Gavillaccio leent zich uitstekend voor allerlei leuke activiteiten en Lorna kan het allemaal voor je regelen. Ga bijvoorbeeld truffels zoeken of maak een mooie trektocht langs Le Balze, een natuurspektakel van torenhoge geërodeerde bergwanden.

eliza-was-here-il-gavillaccio-toscane-7

I Grandi di Toscana
I Grandi di Toscana was net een week open toen Eliza er ging kijken. Op het moment dat ze aan kwam rijden, stond Alessandra, de trotse en buitengewoon charmante eigenaresse, haar al op te wachten. Eliza had haar huurautootje nog niet geparkeerd of Alessandra begon al enthousiast te vertellen over haar levenswerk.

In twee jaar tijd veranderde Alessandra de ruïne van een oude boerderij in een waar paleis. Ze hing haar flitsende carrière in de modewereld van Milaan aan de wilgen om het roer om te gooien en op deze plek haar droom te verwezenlijken. En de droom van heel veel anderen, want je ziet meteen dat dit vorstelijke verblijf alles heeft wat je je maar kan wensen.

eliza-was-here-i-grandi-di-toscanaeliza-was-here-i-grandi-di-toscana-4

In het uurtje dat volgde kreeg Eliza bijna alle ruim zestig hectare van I Grandi di Toscana te zien. Geen detail werd overgeslagen: de olijf- en wijngaarden die nog steeds zorgen voor de heerlijkste olie en wijnen, het meertje met het schitterende uitzicht, het zwembad, de weelderige bloementuinen…

eliza-was-here-i-grandi-di-toscana-2eliza-was-here-i-grandi-di-toscana-3

Nadat Alessandra ook de prachtig ingerichte appartementen had laten zien, waarvoor ze alle antiekmarkten in de omgeving heeft leeg gekocht, ploften ze eindelijk neer op het terras, om te proosten op dromen die soms, heel soms, wel degelijk werkelijkheid worden!

eliza-was-here-i-grandi-di-toscana-7eliza-was-here-i-grandi-di-toscana-6

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met

Eliza-was-here

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *