Home » Op vakantie in Italië » 3x ontspannen vakantie vieren op Sicilië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

3x ontspannen vakantie vieren op Sicilië

Net als wij, raakte Eliza betoverd door al het moois dat er op Sicilië te zien is. Het kleurrijke Taormina, de barokke balkonnetjes in Ragusa, de authentieke sfeer van Syracuse, de azuurblauwe zee en de indrukwekkende Etna…

Sicilië herbergt Romeinse amfitheaters, ruige natuurgebieden, een vallei van tempels en fascinerende steden. Na een dag cultuur snuiven of struinen door de natuur, is echter niets heerlijker dan ‘thuiskomen’ bij een fijn logeeradres. Eliza tipt drie van haar favorieten:

Etna-Hotel Etna-Hotel-2 Etna-Hotel-3

Etna Hotel
Eliza: ‘De allereerste keer dat ik Sicilië bezocht, viel ik meteen als een blok voor het eiland. Gianluigi nam me mee naar alle hotspots en bezorgde me een onvergetelijke vakantie. Maar wat me vooral is bijgebleven, is mijn verblijf op het landgoed van Etna Hotel.

Etna-Hotel-8Etna-Hotel-5 Etna-Hotel-6 Etna-Hotel-7

Alles waar ik zin in had, vond ik in dit heerlijke hotel, dat zoals de naam al doet vermoeden aan de voet van de Etna ligt. Het was liefde op het eerste gezicht. Rust, comfort, culinaire hoogstandjes en het dorp ligt naast de deur: het is er allemaal en maakt het landgoed de ideale plek om uit te rusten.’

Ook genieten van Etna Hotel? Boek dan via deze link je vakantie bij Eliza was here. 

Masseria-degli-Ulivi Masseria-degli-Ulivi-2 Masseria-degli-Ulivi-3

Masseria degli Ulivi
Eliza: ‘Het landgoed Masseria degli Ulivi ligt rustig te schitteren in de zon. Om ons heen schittert mediterrane weelde, met olijfbomen, zoethoutbomen, grote grasvelden en bloemen. De geur van jasmijn dringt zacht mijn neus binnen.

Junio en ik drinken samen een cappuccino bij de koffiebar in de ochtendzon. Ik zucht en glimlach. Alles is hier een lust voor het Italiaanse oog. Terrassen met sierlijke zitjes, de terracotta vloeren en de houten plafonds in de hotelkamers.’

Masseria-degli-Ulivi-4 Masseria-degli-Ulivi-5 Masseria-degli-Ulivi-6

Wil je je ook omringen met de mediterrane weelde van Masseria degli Ulivi? Boek dan via deze link je vakantie bij Eliza was here. 

La Muraglia
Eliza: ‘Op een dag kon Gisella een negentiende-eeuws bouwval kopen. Althans, zo dacht de rest van haar familie erover. Maar Gisella zag het helemaal voor zich. Met zorg, liefde en geduld zou ze de voormalige boerderij, gelegen tussen de olijfbomen, opknappen tot een schitterend vakantieverblijf.

La-Muraglia-3 La-Muraglia-5 La-Muraglia-6 La-Muraglia-7

En inderdaad, onder toeziend oog van Gisella werd een hoopje oude stenen in korte tijd van ruïne tot riante vakantiebestemming. Vol ongeloof luisterde ik naar haar verhaal. Want voor mij leek het net alsof het huis al generaties lang de basis was van Gisella en haar familie.’

Gisella’s droom met eigen ogen zien? Boek dan via deze link een verblijf bij La Muraglia.

La-Muraglia La-Muraglia-2 La-Muraglia-4

Voor nog meer Siciliaanse inspiratie van Eliza klik je hier. Wees wel gewaarschuwd, want je wil straks meteen je koffers pakken!

P.S. Bij iedere vliegvakantie van Eliza was here is een huurauto bij de prijs inbegrepen, zodat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Direct na aankomst kun je meteen op weg naar die afgelegen baaitjes, eindeloos koffie drinken op gezellige dorpspleintjes en naar een lokale markt voor een heerlijke Siciliaanse lunch… Buon viaggio!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met

Eliza-was-here

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *