Ga op pad met onze City Walks!

3x heerlijk vakantie vieren op Sardinië

Januari kan niet snel genoeg voorbij zijn, dat vindt ook Eliza. We kunnen niet wachten op een zomer vol Italiaanse warmte, een weekje aan het strand en een verkoelende duik in zee. Eliza verklapt alvast drie fijne plekjes op Sardinië, waar het heerlijk toeven is. Als je nu boekt, is het vast zó zomer!

Sardinie-collage

Eliza: ‘Met een grote glimlach wacht mijn goede vriend Pietro mij op bij het vliegveld. ‘Ciao Eliza, welkom op Sardinië’. Ik knipper met mijn ogen om te wennen aan de felle zon. Wat is het fijn om op Italiaanse bodem te staan! Ik verheug me al op onze uitstapjes, het lekkere eten en natuurlijk de gelato.

We stappen in mijn huurauto en ik kijk lachend naar Pietro. ‘Zo, waar gaan we naar toe?’ Ik kan het eigenlijk wel raden. Mijn meest favoriete plekje op het eiland is misschien wel de baai van Arbatax. Met mijn gezicht in het zonnetje geniet ik van het heldere water dat tegen de rode rotsen aanslaat. Het liefst ga ik zo vroeg mogelijk zodat de baai alleen van mij lijkt. Niet ver daar vandaan ligt Hotel Rurale Abba ´e Murta. Hier kom ik graag, alleen al voor de huisgemaakte wijn van Fabrizio!

Hotel-Rurale-Sardinie-Eliza-was-here (1) Hotel-Rurale-Sardinie-Eliza-was-here (2) Hotel-Rurale-Sardinie-Eliza-was-here (3)

Inmiddels ben ik er kind aan huis, maar ik weet nog goed dat ik mijn ogen niet geloofde toen ik hier voor het eerst kwam aanrijden. Het hotel ligt tegen een heuvel en overal waar ik keek zag ik wijngaarden en bossen. En ik merkte al gauw dat ik hier niets te kort zou komen. Elke ochtend stond er een typisch Italiaans ontbijt voor me klaar en kon ik een duik nemen in het zwembad, een ritje maken op de paarden of relaxen op mijn balkon. Echt, hier kan je niets anders dan ontspannen!

Onderweg daar naar toe slingeren we over verlaten zandweggetjes, rijden we door wijngaarden en schittert altijd wel ergens de zee. Mijn gedachten dwalen af naar Sa Prata Resort van Antonello. Als ik op dit fijne eiland ben, logeer ik daar altijd graag. Beeld je maar in: groene heuvels, roze en witte bloemen, een groot zwembad, kleurrijke kamers ingericht in Sardijnse stijl en helblauwe zee waar je je ogen niet van af kan houden.

Sa-Prata-Resort-Eliza-was-here-SardinieSa-Prata-Resort-Eliza-was-here-Sardinie (2) Sa-Prata-Resort-Eliza-was-here-Sardinie (3)

De gastvrijheid van Antonello is overweldigend en hij stuurt je elke dag met nieuwe tips op stap. En in het dorpje, dat op een steenworpafstand ligt, geniet je nippend van een cappuccino van het echte dorpsleven. Italiaanse vrouwen die met volle manden van de markt afkomen. Nou? Klinkt dat niet verleidelijk?

Ineens tikt Pietro op mijn schouder. ‘Eliza, hadden we daar niet de andere kant op gemoeten?’ Met een schuin oog tuur ik naar de kaart die op zijn schoot ligt. ‘Geeft niks, dan rijden we eerst langs Dario!’ bedenk ik me. Pietro kijkt me hoofdschuddend aan. ‘Jij weet ook overal wel een mooi plekje hè?’

Dario en zijn familie zijn de eigenaar van Hotel Su Lithu in het dorpje Bitti. Je eet er de lekkerste Sardijnse specialiteiten en drinkt er wijn van eigen land. En in de prachtige ingerichte kamers kom je helemaal tot rust.

Su-Lithu-Eliza-was-here-SardinieSu-Lithu-Eliza-was-here-Sardinie (2) Su-Lithu-Eliza-was-here-Sardinie (3)

Maar wat dit plekje zo bijzonder maakt, zijn de gedichten van Grazia Deledda. Dario was zo onder de indruk van haar werk, dat hij de romantische gedichten gebruikte als inspiratiebron voor het hotel. En ook al versta je geen woord Italiaans, Dario zal er voor zorgen dat je precies begrijpt wat de gedichten betekenen.’

P.S. Bij iedere vliegvakantie van Eliza was here is een huurauto bij de prijs inbegrepen, zodat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met

Eliza-was-here

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *