Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vroemvroem, een nieuw logo voor Ciao tutti!

Siete fantastici, jullie zijn fantastisch! Wát een reacties kregen we op de drie voorstellen voor een nieuw logo voor Ciao tutti, zowel hier op de blog als via social media en in de mail. Het is zo leuk te weten wie er aan de andere kant van ons scherm zit en wat jullie bezighoudt. Grazie voor alle reacties, en vooral ook voor alle e-mails waarin meestal ook nog een lief bedankje zat voor alle verhalen, tips en inspiratie. Grazie di cuore!

Het was geen makkelijke keuze, want Babet van Oktoberdots had echt drie prachtige voorstellen gemaakt. Net als velen van jullie waren we onder de indruk van illustratie nummer drie, met allerlei Italiaanse iconen rondom de naam van de blog.

Deze illustratie is echter te druk en te complex voor de manier waarop we ons nieuwe logo willen gebruiken. Het moet immers ook zeer klein nog spreken (bijvoorbeeld als icoontjes voor social media) en duidelijk zijn.

Hoewel het mooi divers is qua Italiaanse items (al zeiden een paar lezers daar nog een moka, Vespa en cannoli te missen ;-)) is het ook meteen heel veel voor een logo dat je op pasfoto- of profielfotoformaat zou moeten kunnen gebruiken. Wie weet gaan we deze illustratie later nog eens gebruiken voor bijvoorbeeld een poster of een notitieboekje voor op reis.

Als nieuwe logo kiezen we daarom voor la Vespa. Dit logo staat het meest voor wat Ciao tutti is én past bovendien het best bij wat Saskia wil delen:

De letters zijn, zoals een van jullie zo mooi schreef, ‘zwierig als de Italianen zelf’. Een ander vond het wel wat weg hebben van spaghetti. Wij worden er vooral heel vrolijk van.

Ook lijkt het zo bijna weer handgeschreven, zoals de voorloper van Ciao tutti ooit begonnen is: in dagboekachtige schriftjes vol notities, tips en visitekaartjes. En hoewel we meestal nog steeds alles eerst in een schriftje noteren, kan dankzij deze blog tegenwoordig iedereen meegenieten van onze ervaringen.

De Vespa nodigt daarbij meteen uit om achterop te springen en mee door Italië te reizen, dwars door het prachtige landschap maar ook door de grote steden en authentieke dorpjes. Met de Vespa kom je zo goed als overal, en met onze Vespa nemen we je graag mee naar al dat moois, met regelmatig ook tijd voor een culinaire tussenstop natuurlijk.

En ook niet onbelangrijk: de rode Vespa is mooi schaalbaar en ook klein nog goed herkenbaar. Vanaf vandaag prijkt hij dus boven aan de blog.

En het allerleukste: collega Djoni kwam met het idee om dan ook een rode Vespa aan te schaffen die mee op reis kan. Geen echte natuurlijk, dat is een beetje lastig inpakken, maar een mooi schaalmodel die makkelijk in onze rugzak kan. Zo af en toe zullen jullie deze rode Vespa dan ook op onze foto’s zien opduiken!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Inge van den Bogaard

    Staat PRAAAAAAAAAAAAAAACHTIG jullie nieuwe logo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *