Home » Nieuws uit Italië » Veramente – prachtige foto’s van Guido Guidi in Amsterdam
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Veramente – prachtige foto’s van Guido Guidi in Amsterdam

Veramente-Guido-Guidi

Guido Guidi, een van de belangrijkste hedendaagse Italiaanse fotografen, exposeert vanaf 14 juni a.s. in Huis Marseille te Amsterdam. Guidi’s landschapsfotografie vormt een rijk visueel archief van het veranderend landschap van Italië, dat nu voor even ook in eigen land te zien is.

Guidi (1941, Cesena) wilde oorspronkelijk architect of schilder worden, maar gedurende zijn opleiding aan de Universiteit van Venetië begon hij zich gaandeweg voor fotografie te interesseren. Al snel had deze kunstvorm hem helemaal in zijn greep en ging Guidi zich honderd procent aan de fotografie wijden.

Veramente-Guido-Guidi-Cavallino-Treporti Veramente-Guido-Guidi-Rimini

Vanaf dat moment staat fotografie voor Guido Guidi gelijk aan een manier van leven, het verlengstuk van zijn blik. Tijdens de beginjaren van zijn carrière beoefende Guidi zwart-wit fotografie. In de jaren tachtig en negentig van de twintigste eeuw begon hij een grootformaat camera te gebruiken en verlegde hij zijn focus naar de landschapsfotografie. Het werd een keerpunt in zijn carrière.

Veramente-Guido-Guidi-Fosso-Ghiaia

Hij richt zijn camera sindsdien vooral op de stedelijke architectuur, industriële landschappen en de bebouwing tussen de grote steden in. Dat doet hij op geheel eigen wijze; zijn benadering is bijna poëtisch te noemen. Guidi fotografeert bij uitstek niet de bekende vakantiebestemmingen van Italië, maar juist alternatieve, ‘gewone’ plekken. Hij concentreert zich op de dagelijkse realiteit en schuwt stereotype folkloristische of cultuurhistorische onderwerpen. Op deze wijze heeft Guido Guidi een geheel eigen, magnifiek oeuvre gecreëerd.

Veramente-Guido-Guidi-Seneghe-Sardiniefoto’s: Guido Guidi

Veramente – Huis Marseille, Amsterdam
Dankzij zijn foto’s krijgen we een uniek beeld van het landschap van Italië, zowel het natuurlijke landschap als het landschap dat door de mens werd gecreëerd. Van 14 juni tot en met 7 september 2014 is Guidi’s unieke beeld van het Italiaanse landschap te bewonderen in Huis Marseille (Keizersgracht 401, Amsterdam).

De expositie Veramente is een retrospectief van de veertigjarige carrière van deze toonaangevende Italiaanse fotograaf. Guidi’s experimentele zwart-wit foto’s uit de jaren zeventig worden getoond naast de kleurenseries uit zijn boeken, waaronder Varianti (1995) – waarin de beginjaren van de fotograaf worden uitgelicht – en de monografie A New Map of Italy (2011). Uit beide is een aantal foto’s in de tentoonstelling opgenomen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *