Home » Nieuws uit Italië » Travel Blogger Destination: Italy
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Travel Blogger Destination: Italy

Ciao tutti! Morgen is het zover: na maanden wachten vertrekt Saskia naar Rimini voor het evenement Travel Blogger Destination Italy. Het evenement vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober, gelijktijdig met de TTG, een grote beurs over de wereld van het toerisme, met deelnemers uit alle hoeken van onze aardbol.

TBDI-Italië-Rimini

Als een van de 100 top bloggers van over de hele wereld zal Saskia tijdens dit event nog meer in het bloggen duiken dan anders, met tal van workshops, lezingen, discussies en ontmoetingen met Italiaanse tour operators, vertegenwoordigers van Italiaanse regio’s en collegabloggers / -Instagrammers die net als wij verslag doen van hun reizen naar (onder andere Italië).

Ook Sophie zal naar Rimini afreizen, zodat we voor Ciao tutti dubbel zo veel nieuws kunnen vergaren – over Italiaanse steden, dorpjes, musea, regio’s, bijzondere hotels, evenementen en activiteiten. Al deze input gebruiken we natuurlijk weer voor nieuwe reizen en nieuwe blogs. Volgend jaar vieren we namelijk ook ons vijfjarig jubileum, dus dan hopen we jullie op nóg meer Italiaanse inspiratie te trakteren.

TBDI-Italië-Rimini-2

We weten nog niet precies wat we allemaal kunnen verwachten, maar met als titel ‘The Blogger Invasion’ verheugen we ons op heel veel nieuwe input. Het programma van lezingen, workshops en speed dates ziet er veelbelovend uit. We zullen de hele dag op de beursvloer zijn, met ’s avonds nog meer events – en uiteraard ook allerlei aperitivi en etentjes. We zijn ten slotte in Italië – en daar weten ze dat de beste gesprekken plaats vinden met een glas wijn en lekkere hapjes binnen handbereik.

Wellicht is er weinig tijd om te bloggen, vandaar dat Willemijn van donderdag tot en met zondag verslag zal doen van haar reisje naar Monferrato (Piemonte) afgelopen maand. Zo blijven jullie niet verstoken van dagelijkse Italiaanse updates.

Na Rimini treint Sophie weer terug naar Florence, terwijl Saskia met een tiental collega-bloggers onder leiding van gids Lorenzo, die Saskia eerder al ontmoette in Mantova, naar Verona en Mantova afreist voor een bijzondere blog tour.

Julia-Verona

De details zijn nog niet allemaal bekend, maar Palazzo Te in Mantova, Julia’s huis in Verona, het Nicolis Museum met honderden auto’s en motors, het Gardameer, Borghetto sul Mincio, Cavriana en het Parco Sigurtà, in 2013 uitgeroepen tot de mooiste tuin van Italië, zullen niet ontbreken.

Na de tour volgt uitgebreid verslag, maar via Twitter en Instagram laat Saskia je vast meegenieten van de mooiste plekjes tijdens de tour – én van Rimini. Maar eerst koffers pakken, a dopo!

Bye written on sand

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *