Home » Nieuws uit Italië » Praat mee over Pompeii!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Praat mee over Pompeii!

Na de aftakeling van Pompeii (in 2010 stortte bijvoorbeeld een deel van het Huis van de Gladiatoren in) is men vorige maand begonnen met een grootscheepse restauratie. Anders dan de Trevifontein en het Colosseum in Rome, die worden gerestaureerd door grote bedragen van sponsors (Fendi en Tod’s om precies te zijn), wordt het werk in Pompeii gefinancierd door de Europese Unie.

Grande Progetto Pompei
Het Grande Progetto Pompei, zoals de restauratie wordt aangeduid, zou in december 2015 ten einde moeten lopen, met de oplevering van een geheel gerestaureerd Pompeii, met aandacht voor andere inscripties, fresco’s en de nog niet opgegraven overblijfselen. Daarnaast moet er een goed werkend camerasysteem worden aangelegd, zodat Pompeii beter bewaakt kan worden.

Grande Progetto Pompeii

99 ideeën voor Pompeii
Naast het grote restauratieproject heeft het Ministero per i Beni e le Attività Culturali samen met de gemeente Pompeii een digitale ideeënbus geopend. Hoe zou het cultureel erfgoed van Pompeii geëxploiteerd moeten worden? Moet het een soort pretpark worden? Moeten er digitale projecties komen (zoals bijvoorbeeld bij de Domus Valentini in Rome), zodat je je als het ware kunt onderdompelen in het leven dat de Romeinen hier leiden? Moet er augmented reality geïmplementeerd worden, zodat je bijvoorbeeld de uitbarsting van de Vesuvius kunt beleven?

99 ideas for Pompeii 4

Elk idee is welkom en iedereen mag meedoen door een idee in te sturen. Ter inspiratie laten we al wat ingediende ideeën zien:

99 ideas for Pompeii tweet 1 99 ideas for Pompeii tweet 2 99 ideas for Pompeii tweet 3 99 ideas for Pompeii tweet 4 99 ideas for Pompeii tweet 5

Wil je zelf een idee indienen? Dat kan via de website 99ideas, via de speciale Facebook-pagina of het Twitteraccount van het project. Bekijk ter inspiratie ook de speciale infographic van het 99ideas-project!

99 ideas for Pompeii 3

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *