Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Piemonte in de prijzen

tekst en foto’s: Pia Bruijn

Tijdens de B.I.T., de Internationale Beurs voor Toerisme die afgelopen weekend in Milaan werd gehouden, is aan de regio Piemonte door Trivago.it de Trivago Online Reputation Award 2013 uitgereikt. Giulia Eremita, country manager van Trivago Italia, legde de keuze voor Piemonte als volgt uit:

‘Piemonte heeft een meer dan positieve indruk bij de webgebruikers achtergelaten. Deze regio heeft het als geen ander gepresteerd zo goed gebruik te maken van zijn aanbod aan toeristische infrastructuren. Dankzij het samenspel tussen hoteliers en de unieke kenmerken van het gebied hebben de gedane inspanningen voor het behouden en versterken van een stevig, solide imago tot een zeer goed resultaat geleid. De uitstekende recensies hebben Piemonte aan de top van het klassement geplaatst – de regio heeft de allerbeste reputatie bij de beoordeling van meer dan 20 miljoen Europese webbezoekers.’

Alpe Devero

Volgens de president van Piemonte, die de prijs in ontvangst heeft mogen nemen, is het resultaat vooral buitengewoon als je bedenkt dat deze regio, met uitzondering van het merendistrict, pas sinds een jaar of tien de interesse van het internationale toerisme heeft weten te wekken. De waardering was er echter meteen, waarbij bestaande toppers als Toscane en Trentino snel voorbijgestreefd werden. Dat dat meer dan terecht is, vertellen onderstaande foto’s zonder woorden:

Lago d'Orta

Lago d’Orta

Monferrato

Monferrato

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Ik kan het enkel beamen…Piemonte heeft echt alles: een leuke stad Torino, heerlijke wijnen, adembenemende natuur en warmhartige Piemontesen…Ik ben blij dat ik deze regio heb mogen leren kennen deze winter
    Groetjes uit Pragelato xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *