Home » Nieuws uit Italië » Nog twee nachtjes slapen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Nog twee nachtjes slapen

Aanstaande zaterdag om 18.55 uur zit ik voor de buis, want dan is het zover: de aflevering van Campinglife waarin ik René Pluijm rondleid door Florence wordt uitgezonden!

Afgelopen zomer, met een kwik dat rond de middag richting de veertig graden klom, gingen René en ik op pad in Florence. We bezochten de Mercato Sant’Ambrogio, aten trippa, kregen een workshop cappuccino maken (met mooie figuren in het melkschuim), bewonderden de spiermassa van David, proefden bitterballen van lampredotto en heerlijk ambachtelijk gemaakt ijs.

De dag werd afgesloten met een diner op Camping Norcenni Girasole Club, zoals het in Italië hoort aan een lange tafel met enorme schalen vol eten.

Van de zomer liet ik al de foto’s van dit avontuur zien, maar zaterdag aanstaande kunnen we dan eindelijk de echte beelden bekijken. Spannend, want ik heb zelf ook nog helemaal niets gezien!

Wel keek ik afgelopen zaterdag naar de eerste uitzending die het team van Campinglife maakte in Toscane. De redactie had mij namelijk om een heleboel tips gevraagd voor leuke uitjes in de buurt van Toscane, en ik was erg benieuwd wat ze hadden gekozen. Het wijnlandgoed van Sting, de meester van de bistecca alla fiorentina, het enorme beeldenpark midden in de Chianti… Nee, ze kozen de meest culinaire tip van allemaal: een bezoek aan Fattoria La Vialla.

René Pluijm vertrok onder een stralende hemel naar dit stukje Toscaans paradijs. Hij maakte kennis met schaapherder Genesio en zijn kudde, proefde de beste pecorino ooit, plukte tomaten en toostte met honderd procent puur druivensap. Heb je Renés verslag gemist, bekijk dan via deze link de uitzending van Campinglife, zodat je voor zaterdag a.s. alvast in Toscaanse sferen bent.

Noteer het alvast met grote letters in je agenda: zaterdag 22 december 2012, om 18.55 uur op RTL4: mijn Italiaanse televisiedebuut! En noteer ook meteen het vervolg, op zaterdag 29 december, zelfde tijd, zelfde zender, want daarin gaat Martijn Bak van Piazza Pinokkio met Sander Janson op zoek naar het aller-, allermooiste plekje in de Chianti. Wie zaterdagavond geen tijd heeft: het programma wordt zondagochtend om 8.55 uur herhaald, en uiteraard zal ik na afloop de link van de uitzending delen, waarmee je op elk gewenst moment naar Toscane kunt afreizen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

6 reacties

 1. Verheug me al op de uitzending.
  Echter 1 ding Trippa is afschuwelijk ( het zijn ingewanden pens etc etc hier voor de hond )

  Toen we het niet wetend 1 malig aten, toevallig ook op de markt in Florence na de Kerst, dacht ik Trippa = tripode dus een soort inktvis 🙂
  Thuis ontdekten we wat Trippa is .
  Maar veel Italianen beschouwen het als een lekkernij.
  Nou ja sprikhanen schijnen ook heerlijk te zijn

 2. Haha, ja tell me! Juist dat stukje moest 4x over, om tien uur ’s ochtends… Maar een hapje is goed te doen, en door de risotto was het zelfs best lekker. Maar de volgende keer houd ik het bij tomaten, pesto en mozzarella 😉

 3. Een panino lampredotto (lebmaag, iets minder hard dan trippa) is echt mijn moment van de dag als ik boodschappen doe op de Mercato centrale. Mocht je nog eens in Firenze zijn moet je naar Nerbone! Trouwens het trippa stalletje in Empoli is het adres voor pikante trippa.

 4. Leuk Saskia, dan ben ik in NL dus ik ga zeker kijken!! Saluti, Letizia

 5. We gaan zeker kijken hoe jij de Trippa probeert :)!!!
  En hoe Martijn ons volgende week meeneemt naar het Chianti gebied.
  Afgelopen week was het ook heel leuk op La Vialla.
  En Robert…., ik heb sprinkhaan gegeten, het waren net gefrituurde kippenpootjes! Dus als je daar aan denkt, is het allemaal niet zo erg 🙂
  Ciao, veel kijkplezier allemaal!

 6. Leuk om Arezzo even langs te zien komen, mijn favoriete kleine stad in Toscane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *