Home » Nieuws uit Italië » NIEUWS! Ciao tutti verschijnt in boekvorm
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

NIEUWS! Ciao tutti verschijnt in boekvorm

Ciao tutti,

na ruim 600 blogstukjes vroeg David van Iersel, van uitgeverij De Boekenmakers, mij of ik niet samen met hem en zijn team een boek wilde maken. Een boek met als basis mijn dagelijkse blogs, waarin de lezer in woord en beeld meereist door de Italiaanse laars. Uiteraard heb ik daar geen nee tegen gezegd en afgelopen vrijdag hebben we geklonken op het ontstaan van het ‘Ciao tutti-boek’ zoals we het nog maar even noemen.

Uiteraard zou de kans om dit boek te maken er niet geweest zijn zonder jullie, lezers, of jullie nu al sinds het eerste uur meegenieten van mijn avonturen of later enthousiast zijn geworden, of jullie regelmatig meelezen of soms alleen even iets opzoeken. Dankzij jullie enthousiaste reacties, ideetjes, vragen en suggesties reis ik met andere ogen door la bella Italia, en word ook ik nog steeds verrast door dit wonderlijke, bizarre maar bovenal heerlijke land.

Tijdens het werken aan het boek (een proces dat enkele maanden in beslag zal nemen) blijf ik jullie uiteraard voorzien van een dagelijks stukje Italië. Daarnaast houd ik jullie via deze pagina op de hoogte van alle vorderingen over het boek. We gaan nu op korte termijn een definitieve titel kiezen, een omslag maken, bepalen welke steden en streken we gaan uitlichten en, het allerbelangrijkste natuurlijk, bepalen welke stukjes die eerder online verschenen in het boek meegenomen moeten worden.

Nu weet ik dat jullie allemaal wel een favoriet stukje hebben. De een is dol op het artikel over de hand van Bernini (over de strijd tussen architecten Borromini en Bernini in Rome), de ander hoopt elke dag weer op een recept en weer een ander kijkt vooral uit naar wetenswaardigheden over de Italianen. Om de in jullie ogen beste, mooiste, leukste artikelen te verzamelen, heb ik dan ook jullie hulp nodig. Heb je een favoriet stukje Ciao tutti (of meerdere, dat mag natuurlijk ook) dat volgens jou niet mag ontbreken in het Ciao tutti-boek, laat mij dat dan voor 1 november weten via blog@ciaotutti.nl. Wie weet staat jouw favoriete blog straks wel in het boek!

Ook suggesties voor onderwerpen die nog niet aan de orde zijn gekomen zijn uiteraard welkom. Ga je elk jaar naar Rimini bijvoorbeeld, en wil je wel eens weten welke geschiedenis deze bijzondere stad heeft? Wil je je familie of vrienden met Kerstmis verrassen met een zelfgemaakte zuccotto en heb je geen recept? Heb je een lievelingsliedje van een Italiaans artiest waarvan je de tekst graag tot in de kleinste details zou begrijpen? Kortom, ik hoor graag alles wat je nog wil weten over Italië. Dan maken we niet alleen een mooi boek vol met interessante verhalen en wetenswaardigheden, maar ook weer een leuke blog in 2012.

Alvast dank voor jullie hulp en suggesties, ik houd jullie op de hoogte over dit bijzondere proces en het uiteindelijke resultaat!

Ciao!
Saskia

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

13 reacties

 1. Super…..dat is een felicitatie waard…dus van harte en heel veel succes met het boek

 2. Jeannette en Ton

  Wat geweldig!….Gefeliciteerd! Moeilijk kiezen, we vinden haast alles leuk wat je schrijft, maar we gaan je zeker suggesties geven.Heel veel succes!

 3. Proficiat!!!! Wat een leuk nieuws. Het zal nog een hele opgave worden om de leukste stukjes te vinden. Net de afwisseling in thema’s maakt het zo leuk.

 4. Gefeliciteerd, Saskia! Ik zie mezelf al op gure winteravonden met jouw boek op de bank in Italië wanen. Dan is het er toch wel al mag ik hopen? Nou ja, anders neem ik het wel onder mijn arm mee op reis.

 5. Auguri, Saskia! Een kroon op je dagelijks blogwerk; complimenti! Dat wordt een mooi relatiegeschenk voor Su Misura NL…

 6. Geweldig! *plop*

 7. Van harte gefeliciteerd! Auguri!

 8. Wow! Van het scherm naar de boekenplank..
  ben trots op je!

 9. Is goed nieuws ! Toch wel liefst niet te veel recepten, want die vind je ook in kookboeken.

 10. jgjm (hans) wellink

  heerlijk!

 11. Gefeliciteerd met deze welverdiende bekroning voor je noeste en inspirerende arbeid! De Stedenman zal het Ciao tutti-boek met veel plezier op zijn (Italiaanse) stedensites promoten!

 12. Geweldig dat het je gelukt is! Je inspireert heel veel mensen waaronder mij en m.i. is het dan helemaal leuk in boekvorm! Tanti auguri!
  Juist de afwisseling van geschiedenis/ kookkunst/ de mensen/ nieuwe boeken, nieuwe films vind ik zo leuk aan je blog en de toegankelijkheid waarmee je het schrijft. Als er iedeetjes bij me opkomen ga ik je mailen. Wat ik leuk vond in je oude blogd waren de stukjes over Romeo en Guilietta.
  Elvira

 13. Tanti auguri Saskia! Een bijzonder moment! Laat je weten wanneer het boek er is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *