Home » Nieuws uit Italië » Nieuwe Pinokkio in première in Venetië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Nieuwe Pinokkio in première in Venetië

Het beroemde Filmfestival van Venetië gaat volgende week van start. Ciao tutti blikt alvast vooruit, met goed nieuws voor fans van Pinokkio: er komt een nieuwe animatiefilm met de houten creatie van Geppetto in de hoofdrol! De film gaat in première tijdens Venice Days, een onafhankelijk festival dat deel uitmaakt van het Venetiaanse Filmfestival.

De première van Pinokkio is een moment waar de makers lang naar uitgekeken hebben. Ruim vier jaar lang hebben meer dan driehonderd mensen hun medewerking aan de film verleend. De scènes zijn dan ook allemaal met de hand getekend, onder regie van de Italiaan Enzo D’Alò. Samen met Umberto Marino schreef hij het script voor de film, dat – anders dan bijvoorbeeld de film van Walt Disney – helemaal gebaseerd is op Carlo Collodi’s originele verhaal.

D’Alò benadrukt dan ook dat zijn film een veel getrouwere weergave is van Collodi’s oorspronkelijke verhaal. Samen met illustrator Lorenzo Mattotti, die de personages voor Pinokkio ontwierp, besloot hij alleen de door Collodi opgevoerde mensen en dieren te gebruiken, als een eerbetoon aan de fantasie van de schrijver. De muziek is in de kundige handen van niemand minder dan Lucio Dalla, die daarnaast zijn stem uitleent aan een van de vissers in het verhaal.

Naast de Italiaanse regisseur, scriptschrijver, illustrator en musicus werkten er vele andere, internationale creatievelingen mee aan de film. Ook de productie was een internationaal gebeuren, met een unieke samenwerking van het Italiaanse CometaFilm, het Luxemburgse Iris Productions, het Franse 2d3D Animations en de Belgische animatiestudio Walking the Dog. Mede dankzij deze samenwerking verschijnt er niet alleen een Italiaanse versie, maar ook een Engelse, Franse en Nederlandse versie, waarmee ook wij binnenkort weer even weg kunnen dromen bij de echte Pinokkio…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *