Home » Nieuws uit Italië » Modieuze kerstbomen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Modieuze kerstbomen

Vorige week liet ik al een aantal bijzondere kerstbomen zien, waaronder de grootste kerstboom ter wereld in Gubbio. In Rome zijn nog veel meer bijzondere bomen bij elkaar gebracht: honderd om precies te zijn. Tijdens de expositie Il Natale dei 100 Alberi d’Autore worden honderd kerstbomen tentoongesteld die zijn aangekleed, versierd of ontworpen door allerlei creatievelingen uit de modewereld.

Il Natale dei 100 Alberi d’Autore is een initiatief van Sergio Valente, die in 1966 debuteerde met een cover voor Vogue Italia, gemaakt door niemand minder dan Helmut Newton. Valente werkte samen met sterren als Marcello Mastroianni, Placido Domingo en Helen Mirren, maar ook met modellen als Claudia Schiffer, Linda Evangelista en Cindy Crawford.

Ook in de wereld van de modeontwerpers is Valente geen onbekende; hij werd tijdens zijn carrière regelmatig gevraagd door bijvoorbeeld Valentino, Fendi en Versace. Hij wijdde zijn leven aan de schoonheid, en zelfs nu hij met pensioen is, laat dat hem niet los.

Tijdens de kerstperiode leeft hij zich al een aantal jaren uit op de expositie Il Natale dei 100 Alberi d’Autore, waarvoor hij designers en andere creatievelingen vraagt een unieke kerstboom te ontwerpen. Het geld dat daarmee wordt ingezameld, stelt hij ter beschikking aan een goed doel – een mooie kerstgedachte.

Genoeg over Valente, jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de bijzondere kerstbomen. Wie ze alle honderd wil zien, kan tot en met donderdag nog even gaan kijken aan de Via Borgognona 38B in Rome (vlak bij de Spaanse Trappen). Van 11.00 tot 20.00 uur kun je je hier vergapen aan de gehele collectie. Wij geven alvast een voorproefje:

Genoeg inspiratie voor wie de kerstboom nog moet optuigen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *