Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Luoghi di Cuore

De Britse dichter Shelly verloor zijn hart aan de Thermen van Caracalla, Goethe werd verliefd op de schoonheid van Pompei. Maar wat is jouw mooiste plek in Italië? De FAI (Fondazione Ambiente Italiano) roept zoveel mogelijk mensen op om hun luogo di cuore, hun meest geliefde plek, te markeren op de speciale website die ze hiervoor in het leven hebben geroepen.

Met deze actie wil de FAI de als luoghi di cuore aangemerkte plekken beter kunnen onderhouden en beschermen tegen vervuiling, verval en vandalisme. Zo kunnen deze geliefde plekjes hopelijk ook voor de toekomstige generaties veilig worden gesteld.

Ook meedoen? Tot eind oktober kun je via de speciale Luoghi di Cuore-website aangeven wat jouw favoriete plek in Italië is.

Een keuze maken uit al die mooie plekjes viel voor mij nog niet mee. Daarom vandaag alleen al in Florence een vijftal persoonlijke luoghi di cuore. Allemaal even mooi, even bijzonder, met even unieke herinneringen. Gelukkig heb ik nog tot eind oktober de tijd om te kiezen…

de koepel van de Duomo
de schattige putto op de binnenplaats van het Palazzo Vecchio
de waterspuiter op de hoek van de Borgo San Jacopo
de statige Santa Croce, met de graven van o.a. Michelangelo en Galilei
het perfecte koepeltje van de San Frediano

Ik ben heel benieuwd naar jullie luoghi del cuore, daar zitten vast voor mij onbekende pareltjes tussen die een bezoek meer dan waard zijn!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

6 reacties

 1. Mijn luoghi del cuore zijn het kerkhof San Michele, Campo Santa Margherita, Campo Giacomo dell’Orio en Il Bovolo in Venezia. En niet te vergeten het uizicht vanaf Il Campanile op Piazza San Marco.

 2. een heel stadje Tuscania, aan de SP Tuscanese halverwege Tarquinia en Viterbo.
  In het byzonder de Madonna dell,Olive met daarbij de zgn Tomba della Regina( wat een continuiteit zoals gewoonlijk, heidense heilige plaats /christelijke heilige plaats.
  Santa Maria Maggiore en San Pietro) een heel filmisch stadje .( pporten muren enz )
  We komen er ieder jaar een kaarsje branden voor de Madonna dell <Olive.:):):)

 3. computers zijn rare dingen ik ben dezelfde als Rob die eerder commentaar gaf nou ja Robert.D is nog mooier 🙂
  jammer dat het geen Don Roberto is 🙂

 4. Geen twijfel mogelijk : Sant’Anna in Camprena

 5. Het mooiste plekje in Italia? Dat is niet moeilijk bovenop de Gessi,op een hoogte van bijna 3000 meter. Je kunt vanaf daar de Val Federia inkijken. Adembenemend mooi. Je voelt je klein en nederig en tegelijk overweldigend. Hier voel ik de aanwezigheid van alle geliefden die mij ontvallen zijn. Il mio cuore si apre davanti a questa grandezza! ( Livigno,SO )

 6. voor mij de eremo dei frati bainchi in Cupramontana in de Marche of het grottenklooster van de witte broeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *