Ga op pad met onze City Walks!

Lichtspektakel in Ligurië

kerststal-Manarola

Dit schitterende lichtspektakel is ook dit jaar weer te zien in Manarola, aan de Ligurische kust. Sinds 8 december stralen Maria en Jozef, het kindje Jezus, de os en de ezel, de herders en hun schapen, de drie koningen, engelen, sterren, vissers en vissen je tegemoet in de donkere nacht.

De bijzondere presepe, kerststal, is een ontwerp van Mario Andreoli, die na een baan bij de spoorwegen niet achter de geraniums wilde gaan zitten. Hij gebruikte zijn vrije tijd voor het realiseren van al deze beelden en na dertig jaar voegde hij het laatste beeld toe. Dankzij hem is de hele heuvel in december en januari een kleurrijk spektakel.

De kerststal staat in het Guinness Book of Records; met 7.000 lichtjes, zo’n 7 kilometer kabel en 300 figuren (tussen één en drie meter hoog) is het inderdaad een memorabele prestatie.

De kerststal schittert dit keer tot en met 31 januari 2014. Dus mocht je nog in de buurt zijn…

Nog een kerstrecord
Ligurië is niet de enige Italiaanse regio die trots mag zijn op een kerstrecord. in Umbrië staat namelijk de grootste kerstboom ter wereld. Van de voet tot aan de ster bovenaan meet deze boom, die zich nestelt tegen de Monte Ingino, maar liefst zo’n 700 meter!

kerst-Gubbio

Sinds 8 december is deze schitterende kerstboom weer in al zijn glorie te aanschouwen. Alhoewel, van een echte boom is geen sprake, want het gaat om lange kabels waar gekleurde lichtjes aanhangen, waardoor zodra het donker wordt de illusie wordt gecreëerd dat er een gigantische kerstboom staat.

Het optuigen van de kerstboom is een hele klus; het vergt zo’n 1900 uren om de kabels (bijna 8 kilometer) op hun plek te krijgen en ervoor te zorgen dat alle lichtjes (ruim 700 in totaal) branden. Toch wordt de boom al sinds 1981 elk jaar weer opgetuigd, grotendeels door vrijwilligers. In 1991 kreeg deze letterlijk schitterende kerstboom van het Guinness Book of World Records het predicaat ‘de grootste kerstboom ter wereld’, iets wat de inwoners van het Umbrische stadje natuurlijk met trots vervult en waar ze elk jaar opnieuw van genieten – in het licht van hun boom!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *