Home » Nieuws uit Italië » La dolce vita van een blogger
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

La dolce vita van een blogger

‘Ik geloof niet, dat ik anders veel generalizeer, maar de Italiaansche hartelijkheid generalizeer ik gaarne, en gaarne zeg ik: Italianen zijn hartelijk en over hun land waait een adem van sympathie en in hun hart woont de liefde voor hun naasten,’ aldus Louis Couperus in zijn Reisimpressies (1893-1894).

We kunnen niets anders dan Couperus’ woorden beamen nu we weer volop worden ondergedompeld in die Italiaanse hartelijkheid. We doen deze maand meer dan we meteen live tot in detail met jullie kunnen delen. Zo ging Sophie afgelopen weekend op blog tour in Lucignanello d’Asso.

Lucignanello-2

Dit bijzondere Toscaanse dorpje is omgetoverd tot een hotel, met unieke kamers. Sophie mocht niet alleen sfeer proeven, maar schoof bovendien aan bij de gravin die het hotel runt. Ook ging ze op onderzoek uit in Montisi. Een uitgebreid verslag volgt, nu alvast een kleine collage:

Montisi

Samen ontdekten Saskia en Sophie Villa La Palagina, een heerlijk hotel in de heuvels van de Chianti. Werkelijk waar een paradijsje, waar je als prinsen en prinsessen wordt onthaald. Ook hier nemen we jullie nog virtueel mee naar toe, met ook een verslag van alle heerlijke wijnhuizen die we vanuit La Palagina hebben ontdekt…

Villa-La-Palagina Volpaia

Alsof er nog niet genoeg genoten is van de Italiaanse gastvrijheid, start vandaag voor Saskia een culinaire blog tour door Toscane, georganiseerd door Giulia Scarpaleggia, die onlangs een heerlijk Toscaans kookboek heeft geschreven waar we al veel uit hebben gekookt. Dat belooft dus wederom een heerlijke ervaring te worden!

Na een paar nachtjes in eigen bed (en eindelijk tijd om alle indrukken met jullie te delen) reist Saskia dan nog verder zuidwaarts, naar Lecce, voor een blog tour met Yltour. Nog geen idee wat we allemaal gaan doen, maar we vertrouwen erop dat het weer onbeschrijflijke ervaringen gaat opleveren – en een flinke dosis van de door Couperus zo mooi omschreven Italiaanse hartelijkheid.

Wat houden we toch van Italië, maar vooral van het feit dat we dit land en alles wat er zo heerlijk aan is met jullie allemaal mogen delen. Op mooie nieuwe avonturen, op mooie nieuwe verhalen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *