Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kerststal in de Grotte di Stiffe (Abruzzo)

In de regio Abruzzo waan je je in deze periode bijna in Bethlehem. In het grottencomplex van Stiffe vind je namelijk een schitterende kerststal, die dankzij zijn behuizing wel heel echt aanvoelt. Alsof je ruim tweeduizend jaar terug in de tijd bent gereisd om getuige te mogen zijn van deze gebeurtenis…

Nog tot en met 6 januari is deze bijzondere kerststal te zien, met op de achtergrond de enorme waterval die dankzij de hoogteverschillen in de grot te zien is. Als je bedenkt dat het water hier ondergronds een parcours van ruim drie kilometer aflegt, met een hoogteverschil van zo’n zeshonderd meter, dan begrijp je waar al dat geweld vandaan komt. Het water stroomt en kolkt, en klatert bij de waterval echt in een vrije val naar beneden.

De Presepe in Grotta, zoals de kerststal hier wordt genoemd, wordt op 26 december echter overtroffen door een nog specialere kerststal. Tussen 15.00 en 18.00 uur huist dan in het grottencomplex namelijk een presepe vivente, een levende kerststal – met echte kerstengeltjes 😉

Voor wie op Tweede Kerstdag niet in de buurt van deze bijzondere grotten is, een paar foto’s van de eerdere presepe vivente:

Kijk voor meer informatie over het grottencomplex, dat ook tijdens de zomervakantie een aanrader is, op de website van de Grotte di Stiffe.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *