Ga op pad met onze City Walks!

Italië binnen handbereik

Italië is komend weekend binnen handbereik! Van 4 tot en met 6 juni wordt namelijk het grote Smaak van Italië Evenement georganiseerd. In de tuinen van Kasteel De Haar vind je het mooiste, lekkerste, nieuwste en beste uit dit prachtige land. De ideale manier om Italië (beter) te leren kennen!

Organisator Aris Spada: ‘Italië is het land van grote dromen. Vakantiegangers zoeken en vinden er zon, zee en strand, maar ook een enorm aanbod aan cultuur en historie. Wie zich in dit land vooral rustig wil houden, komt ook op het terras of aan tafel volledig aan zijn trekken; van cappuccino tot gelato en van carpaccio tot risotto. Het jaarlijks Italië Evenement bij Kasteel De Haar biedt een optimale mix van al deze Italiaanse hoogtepunten. Wandelend langs de diverse exposanten, activiteiten en podia krijg je de komende dagen een voorproefje van de vele smaken die dit land rijk is.’

Opvallende hoogtepunten zijn de voorstelling van de familiemusical Pinocchio en de eerste editie van het Festival della Canzone Italiana (Festival van het Italiaanse Lied). Bovendien waren er nog nooit zoveel Italiaanse regio’s vertegenwoordigd als dit jaar; van Friuli en Piemonte in het noorden tot Basilicata en Puglia uit het diepe zuiden. Ook Toscane, bij uitstek dé vakantieregio voor Nederlanders, laat van zich zien, horen en proeven.

Bij de kassa ontvang je een compleet activiteitenprogramma, waarop precies staat aangegeven op welk tijdstip er wat te doen is, zodat je niets hoeft te missen. Een greep uit het programma:

Via dell’Arte
Je wandelt richting het kasteel met prachtige klassieke muziek op de achtergrond en langs de route meer dan twintig artiesten die verschillende Italiaanse kunstwerken tonen: schilderijen, beelden en – de Italiaanse kunstwerkjes bij uitstek – espresso’s!

Via Milano
Een van de vele pijlers waar Italië om bekend staat, naast wijnen, koken, auto’s en muziek, is de Italiaanse mode. Via Milano biedt de mooiste Italiaanse mode voor dames en heren, van tassen en schoenen tot shirts en maatwerkpakken.

Piazza della Ristorazione
Welkom op het Piazza della Ristorazione! Hier kun je genieten van heerlijke pasta’s en panini in het take away gedeelte of van een uitgebreide pranzo op het terras aan het water, uiteraard onder het genot van Italiaanse muziek.

Piazza del Caffè
Zittend op het terras, onder het genot van een espresso of cappuccino (of een andere Italiaanse koffievariant) en heerlijke Italiaanse dolci, zie je alle bezoekers langs je heen flaneren. Ook hier geniet je van Italiaanse muziek, live loungemuziek dit keer.

Piazza del Vino
Op het ‘wijnplein’ kun je niet alleen mooie wijnen proeven, je wordt ook vakkundig en enthousiast geïnformeerd door importeurs en producenten. Geniet van de prachtige wijnen met daarbij natuurlijk een mooie antipasto van vleeswaren, olijven en andere heerlijke hapjes!

Kapel
In de kapel zijn diverse lezingen te volgen. Op vrijdag zijn er zakelijke lezingen onder leiding van het vakblad Italië in Bedrijf. Op zaterdag en zondag wordt de dag gevuld met lezingen, Italiaanse films en artiesten.

Piazza dei Viaggi
Hoe heerlijk Italië is heb je vandaag al aan den lijve kunnen ondervinden. Wil je meer zien, doen en proeven, boek dan een reis op het Piazza dei Viaggi. VacanceSelect, Italie.nl en vele anderen bieden je de beste mogelijkheden. Uiteraard kun je er ook volop inspiratie opdoen!

Piazza della Casa
Hier worden je dromen waar gemaakt, als je tenminste droomt van een huis in Italië. Een tweede huis kopen in la bella Italia is immers niet gemakkelijk. Op het Piazza della Casa word je wegwijs gemaakt in het kopen van een tweede huis! Ook kun je je eigen huis (en je tweede huis in Italië natuurlijk) meteen inrichten, met Italiaans design!

Piazza dei Bambini
Gedurende het hele weekend worden op dit pleintje diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd, verzorgd door onder andere het Archeon. Hoe marcheerden de Romeinen? Wat aten ze? Hoe zagen ze eruit? Een spannende belevenis voor elk kind!

Kijk voor meer informatie op www.italieevenement.nl

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *