Home » Nieuws uit Italië » Het hele jaar door feest
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het hele jaar door feest

http://www.dreamstime.com/stock-image-composition-windows-italy-flags-image27613821

Italianen zijn meesters in feestvieren. Tijdens de vele feesten, festivals en bijzondere evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd, halen ze alles uit de kast. Schitterende kostuums, prachtig versierde beelden, spectaculair vuurwerk, spannende wedstrijden en natuurlijk lekker eten en drinken. In Italië viert men feest met een hoofdletter F – ook, of misschien wel juist, in crisistijd.

We weten als geen ander hoe leuk het is om samen met de Italianen feest te vieren. Om samen met hen aan te schuiven voor de Ferragosto-lunch, om mee te joelen (en nagel te bijten) tijdens de Palio van Siena, om de ezels in Asciano naar de finish te fluisteren en om de pinksterduif in Orvieto met opluchting te zien belanden in de handen van een net getrouwd stel.

Uiteraard willen we jullie laten meegenieten van al die feestelijkheden. Alleen doen we dat liever niet achteraf, met een verhaal en fotoverslag van het feest. Want ja, dan is het te laat om nog mee te gaan feesten natuurlijk.

Op veler verzoek hebben we daarom een aparte verzameling gemaakt van al die geweldige feesten en festivals. Een Ciao tutti-special, die je voor een klein bedrag kunt downloaden en die niet alleen goed is voor vele uurtjes lees- en kijkplezier, maar hopelijk ook genoeg inspiratie oplevert om op zijn Italiaans feest te gaan vieren.

We hebben de leukste, mooiste en meest bijzondere feesten van heel Italië verzameld. Omdat we vaak vragen krijgen over de oorsprong van een feest, de exacte datum en de bijbehorende gewoonten, hebben we dat uiteraard bij elk feest vermeld. Zo weet je niet alleen waar je wanneer moet zijn, maar ook wat je kunt verwachten – en kan de voorpret alvast thuis op de bank beginnen.

feest-header

Wat denk je bijvoorbeeld van een kruiwagenrace met kikkers? Of van een kampioenschap watermeloen eten? Zou je niet wat graag de Venetiaanse roeiers aanmoedigen tijdens de Vogalonga, of erbij zijn als de kaarsendragers in Gubbio hun 400 kilo wegende kaarsen omhoog tillen, naar de blauwe hemel?

We zullen vandaag nog niet meer verklappen. Nog één nachtje slapen, en dan mag de Italiaanse vlag uit! Vanaf morgen is de Ciao tutti-special Festa! via deze site te downloaden. Voor nieuwsbrieflezers is het extra feestelijk: zij krijgen deze eerste Ciao tutti-special helemaal gratis!!

Feest je morgen mee? Schrijf je dan vandaag nog in voor de nieuwsbrief als je deze speciale verassing niet wil missen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *