Ga op pad met onze City Walks!

Gianni e le donne

Het grote voordeel van an Italian job is dat je als eerste op de hoogte bent van nieuws uit Italië, nieuwe Italiaanse films en boeken mag kijken en lezen voordat ze in de winkel te koop zijn en pasta, pizza, wijn en ijs ‘moet’ eten voor je werk. Het grote voordeel is ook dat je anderen hier af en toe van mag laten meegenieten, zoals vandaag!

Komend weekend is Gianni di Gregorio namelijk in Nederland voor de promotie van zijn nieuwe film, Gianni e le donne – Gianni en de vrouwen. Ter ere van dit bezoek organiseert Cinemien zondagavond 29 mei een exclusieve voorpremière van deze komische film. Via De Smaak van Italië kun je kans maken op twee kaartjes voor deze feestelijke voorpremière!!

Over de film Gianni e le donne
Er zijn veel dingen die Gianni, getrouwd en net met pensioen, bezig houden…maar liefde hoort daar niet bij. Gianni vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw.

Tot op een dag zijn vriend Alfonso hem waanzinnige dingen komt vertellen over zijn recente seksuele escapades. In zijn naïviteit was het Gianni compleet ontgaan dat al zijn leeftijdgenoten met volle teugen genoten van hun tweede jeugd. Zelfs de oude Maurizio, die altijd in een joggingpak rondhangt, heeft een jongere maîtresse. En dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni’s liefdesleven nieuw leven in te blazen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is…

Een impressie in beelden:

Over regisseur Gianni di Gregorio
Gianni di Gregorio werd geboren in de Romeinse wijk Trastevere, waar hij nog steeds woont en werkt. Al als kind raakte hij in de ban van film en hij bracht zijn dagen ’s ochtends op school en ‘s middags in de bioscopen door, waar hij soms wel drie films per dag zag. Na de middelbare school ging hij literatuurwetenschap studeren aan de universiteit.

Nog voor hij een diploma gehaald had, stopte Di Gregorio om naar de Accademia di Arti Sceniche in Rome te gaan, die onder leiding stond van Alessandro Fersen. Hier haalde Di Gregorio een diploma in regisseren en acteren. Drie jaar lang werkte hij in Fersens experimentele onderzoekswerkgroep, waarmee hij deelnam aan seminars en uitwisselingen met de groepen van Bob Wilson, Grotowski, Kantor en Chaikin. Dit leidde tot de show Leviathan, gepresenteerd op het Festival van Spoleto in 1976.

Na drie jaar in het theater gewerkt te hebben als regieassistent en acteur zag Di Gregorio Martin Scorseses film Mean streets, die zo’n indruk op hem maakte dat hij het theater verliet en als regie-assistent bij de film ging werken. In diezelfde tijd begon Di Gregorio met het schrijven van scenario’s.

In 1986 schreef hij het scenario voor de film Sembra morto ma è solo svenuto van Felice Farina, met Sergio Castellitto en Marina Confalone. In hetzelfde jaar schreef Di Gregorio het verhaal en het scenario voor Carefree Giovanni van Marco Colli, met Sergio Castellitto, Eleonora Giorgi, Aldo Fabrizi, Franco Fabrizi en Luca De Filippo. De film werd gepresenteerd bij de Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix du Jury op het Filmfestival van Annecy.

In 1991 schreef Di Gregorio Shipwrecks, geregisseerd door Marco Colli, het jaar daarop het verhaal en het scenario voor Affetti Speciali, geregisseerd door Felice Farina. In 2000 schreef hij het scenario voor Long live the monkey!, gebaseerd op het korte verhaal Le due zitelle van Tommaso Landolfi en geregisseerd door Marco Colli.

Na het zien van diens eerste film Terra di mezzo ontmoette Di Gregorio de jonge regisseur Matteo Garrone. In 2000 begon hij zijn samenwerking met Garrone als zijn regieassistent bij Roman Summer en dit kreeg een vervolg met de films L’imbalsamatore en First Love.

In 2007 was Di Gregorio coauteur van Matteo Garrones Gomorra. In 2009 regisseerde hij de vrolijke zomerhitfilm Pranzo di Ferragosto (zie Ciao tutti van 15 augustus 2010).

Win kaartjes voor de feestelijke voorpremière van Gianni e le donne!
Ter gelegenheid van de Nederlandse release van Gianni e le donne organiseert ABC Theatrical Distribution BV – Cinemien op zondagavond 29 mei a.s. een feestelijke voorpremière van deze vrolijke Italiaanse film. Regisseur Gianni di Gregorio zal hierbij zelf ook aanwezig zijn. De Smaak van Italië mag 10 x 2 premièrekaartjes weggeven voor deze avond! Kans maken? Stuur dan voor donderdag 26 mei een e-mail naar info@dsvmedia.nl, o.v.v. Gianni e le donne.

De feestelijke voorpremière vindt plaats op zondagavond 29 mei om 21.00 uur in het Ketelhuis te Amsterdam. Gianni e le donne zal vanaf 11 augustus 2011 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Voor meer informatie over de film: www.cinemien.nl De filmtrailer is alvast te bekijken via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *