Ga op pad met onze City Walks!

Ontdek de mooiste dorpjes van Italië – deel II

Ciao tutti! Zoals we vorige week al aankondigden, houden we deze maand een fotospeurtocht door Italië. We laten jullie steeds drie foto’s zien, geschoten in een van de mooiste dorpjes van Italië. Deze week onthullen onderstaande drie foto’s in welk dorpje Ciao tutti was:

fofotblog-april-2 (1) fofotblog-april-2 (2) fofotblog-april-2 (3)

Weet je waar Ciao tutti is? Laat je antwoord – dus de naam van il borgo bello, het mooie dorpje, waar we volgens jou zijn -dan voor komende vrijdag, 18 april, achter in een reactie op dit blog (dat kan helemaal onder aan deze pagina, even naar beneden scrollen dus). Onder de goede inzenders verloten we iets lekkers uit Italië.

In de blog van volgende week zaterdag maken we de winnaars bekend én verklappen we waar we waren. Uiteraard krijg je dan ook een nieuwe fotocollectie voorgeschoteld.

Vorige week waren we in… Brisighella – beschut ‘straatje van de ezels’
Vorige week waren we in Brisighella, in de regio Emilio-Romagna. We lieten onder andere een foto van de Via degli Asini zien, het oudste straatje van Brisighella, met een mooie portico. Het straatje is vernoemd naar de ezels die de kalk uit de nabijgelegen groeven naar het dorp brachten. De portico werd in de twaalfde eeuw gebouwd zodat de dieren hun route beschut tegen zon en regen konden afleggen. Je kunt de kalkgrotten even buiten het stadje nog altijd bezoeken, tijdens een rondleiding die start in het Carnè-park.

fofotblog-april-1 (3)

Voor het uitzicht op een van de andere foto’s klim je naar La Rocca Manfrediana, het fort boven het stadje, of beklim je de treden van de Torre dell’Orologio. Deze klok slaat elk kwartier, 24 uur per dag. Wees dus gewaarschuwd voor het oorverdovende lawaai dat je tijdens je klim zeker zal horen. In de toren is een museum over de tijd gevestigd.

De winnaars van de eerste fotoblog zijn Erwin van Heteren en Wilma van ’t Hof. Sturen jullie een mail met je adres naar blog[apenstaartje]ciaotutti[punt]nl? Dan sturen we jullie prijsje toe!

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

12 reacties

 1. Plaatjes zijn van Castello di Compiano in Compiano, vlakbij Parma!

 2. Marite van der Waal

  De burcht van Compiano, het beeld dat naast de poort staat is het meest herkenbaar.

 3. Dankzij mijn voorgangsters kan ik bevestigen dat het idd om Castello di Compiano gaat (check Maps.google). In dit plaatsje moet je echt wel geweest zijn, anders is het niet te vinden …. Of je moet alle 211 borghi gaan bekijken op de site: http://www.borghitalia.it ….

 4. Compiano

 5. Landje Bleeker

  Kasteel van Compiano , Emilia-Romagna

 6. Castello di Compiano

 7. Dit is il borgo bello Compiano

 8. Compiano

 9. evelien apeldoorn

  Volgens mij is de foto van het Meli Lupi fort in het dorpje Soragna (Emilia romagna).
  Soragna dus.
  hartelijke groet
  evelien

 10. Castello di Compiano, Parma
  Er staat ook nog een mooi beeld van een discuswerper

  Ciao Eva

 11. Compiano

 12. Compiano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *