Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ennio Morricone – Once upon a time on tour

Ennio-Morricone-Ziggo-Domefoto: ZiggoDome

Ennio Morricone, de meest productieve componist in de geschiedenis van de filmmuziek, bezoekt in april Nederland en België. Hij zal de grootste en bekendste werken uit zijn meer dan vijftigjarige carrière uitvoeren,  samen met een groot koor en een volledig symfonie-orkest.

De vijfvoudige Oscar-nominee heeft voor meer dan 500 films muziek gecomponeerd, waaronder voor welbekende klassieke westerns als Once upon a time in the West en The Good, The Bad and The Ugly, evenals voor iconische films als The Untouchables, The Mission, Cinema Paradiso en Quentin Tarantino’s Kill Bill en Django Unchained.

Morricones buitengewoon diverse muzikale benadering gaat van klassiek, jazz en pop tot rock, elektronisch, avant-garde en authentieke Italiaanse muziek. Morricone is de enige componist die ooit de prestigieuze ere-Oscar (in 2007) heeft gewonnen als erkenning voor zijn ‘prachtige en veelzijdige bijdrage aan de kunst van de filmmuziek’. Hij is gedurende zijn carrière ook genomineerd geweest voor vijf andere Oscars en heeft twee Grammy Awards, twee Golden Globes, vijf BAFTA’s, zeven David di Donatello Awards en acht Nastro d’Argento Awards gewonnen evenals de Polar Music Prize. In 2009 schonk de Franse president Sarkozy hem de prestigieuze Legion d’Honneur.

Na concerten in prestigieuze zalen zoals the Great Hall in Beijing, de General Assembly Hall of the UN in New York, de Royal Albert Hall in London, het Kremlin in Moskou en de Arena di Verona, zijn de concerten van de Italiaanse maestro in Nederland en België een niet te missen kans om het verbazende werk van dit muzikale genie te ervaren.

Op vrijdag 11 april 2014 zal Morricones muziek klinken in Paleis 12 te Brussel. De dag erna, op 12 april 2014, is Morricone in de Ziggo Dome te Amsterdam. Wij zijn dan in Italië, maar hopelijk genieten jullie dan van een beetje Italië in eigen land!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *