Home » Nieuws uit Italië » Een nieuw logo voor Ciao tutti
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een nieuw logo voor Ciao tutti

Ciao tutti! Na ruim zeveneneenhalf jaar Ciao tutti is het tijd voor een nieuw logo voor onze dagelijkse dosis Italië. Een logo dat niet alleen een mooi plekje krijgt in de header boven aan de blog, maar ook op Ciao tutti’s Facebookpagina, op onze digitale uitgaven en op al onze nieuwe plannen die we aan het maken zijn.

Aangezien we niet alleen dagelijks een artikel publiceren op Ciao tutti – omdat we zélf niet uitgepraat raken over Italië maar óók en vooral omdat jullie elk artikel zo gretig lezen en ons voorzien van tips, vragen, feedback en mooie ervaringen – willen we jullie niet zomaar een nieuw logo voorschotelen.

We willen jullie graag mee laten kijken naar de drie logo’s die vormgeefster Babet van Oktoberdots.nl heeft ontworpen. Hier alvast een voorproefje van hoe dat er op Ciao tutti uit zal zien, bij elk van de drie logo’s:

♥♥♥

♥♥♥

© ontwerpen: Oktoberdots.nl

We horen graag welk logo jouw voorkeur heeft (nummer 1, 2 of 3 – waarbij je natuurlijk ook mag aangeven waarom je dat vindt). Dat kan in een reactie helemaal onder aan deze blog, maar een e-mail naar blog@ciaotutti.nl mag ook.

Op 11 september beslissen we welk logo het gaat worden, dus als je je reactie uiterlijk 10 september doorgeeft, dan kunnen we jouw mening meenemen in ons eindoordeel. Later deze maand zal het nieuwe logo dan echt op Ciao tutti te zien zijn. Grazie mille alvast voor al jullie reacties, we zijn benieuwd!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

175 reacties

 1. No. 1, met het lettertype van no. 2.
  No. 3 is wel heel erg een karikatuur …. vind het nu juist zo leuk dat jullie ook minder bekende aspecten van Italie laten zien en niet alleen Pisa, pizza, Vespa, Cinquecento en vino. Mis om diezelfde reden ook de “ontdekkingsblog” bij no. 2 en 3. Hoop wel dat er weer foto’s achter het logo komen te staan, want die bepalen de sfeer pas echt.

  Maar als je het niet had gevraagd en gewoon iets had gekozen was ik nog steeds net zo blij geweest met de blog 🙂

 2. Logo 3 vind ik super mooi en komt geheel talie tot zijn recht maar is ook wel erg druk. vind logo 1 ook super mooi. en een stukje rustiger.

 3. Nummer 1. Nummer 3 is te druk en nummer 2 te simpel. Nr 1 is duidelijk, mooi lettertype en de toevoeging van de tekst is leuk.

 4. Grappig, ik dacht precies hetzelfde als May: logo nr. 1 met het lettertype van nr.2!

 5. Peter Nauwelaerts

  Salve “CiaoTutti”,

  Nummer 3 heeft mijn voorkeur.

  Vooral omdat de afbeeldingen, die rond de naam staan, zo sprekend zijn voor Italie.

  Maar laat dat nu net hetgeen zijn dat toch weer een beetje cliché is. In eerste instantie spreekt het aan, het is leuk, herkenbaar,… Italië.
  Rijst wel de vraag waarom deze afbeeldingen ?
  Waar is bijvoorbeeld de zee, het colosseum, de citroenen, de gondole, etc…

  Misschien kunnen er verschillende omcircelingen gemaakt worden gebaseerd op bijvoorbeeld de regioni of op de seizoenen of op meest populair, of niet-bekend maar te ontdekken, enz…

  Er zou een wedstrijd aan kunnen verbonden worden, herken de afbeelding of stuur je leukste/interessantste foto van het afgebeelde of verhaal/herinnering mbt de afbeelding.

  Indien de afbeeldingen regelmatig zouden wisselen dat zou het telkens een verrassing worden en aanzetten om “ciao tutti” te bezoeken.

  Ten slotte toch nog even over het cliché. Italie is zoveel meer.
  Misschien kunnen er onderwerpen mbt de afbeeldingen toegevoegd worden. Zoals muziek, artiesten, filmsterren, tv-presentatrices, maar ook politiek en politiekers, voetbal, voetbalsterren & wags, tennis, volleybal, design, mode, mode-ontwerpers, modellen, en zelfs actuele onderwerpen : nieuwe paus, aardbeving, verkiezingen, gebeurtenissen, enz…

  volentieri,

  cordiali saluti
  ciao
  Peter.

 6. nummer 1

  zou leuk zijn met een fiatje 5oo 😉

 7. Ik ga toch voor het ontwerp op afbeelding 3, hierin alle facetten die Italie tot een aantrekkelijk, vakantie, land maken. Design, mooie steden, lekker eten.

 8. Nr.2.vanwege lettertype en eenvoud.

 9. Grappig, ik dacht echt exáct hetzelfde als May!
  Inderdaad logo 1 met het lettertype van 2! En ik hoop ook dat er weer foto’s achter geplaatst worden, omdat dit inderdaad echt de sfeer bepaald en ook professioneler oogt..

 10. Anneke van Alphen.

  MIjn voorkeur gaat naar logo no 1Deze vind ik heel mooi.

 11. Nr 3.
  Alles waar Italië om bekend staat , voor iedereen. Ciao!!

 12. Marie-Jose Franken

  Nr. 2.
  Mooi en eenvoudig. Heb een zwak voor citroenen en groen dus ik ga voor het logo met de citroen…

 13. Het huidige logo vind ik veel sprekender dan de drie nieuwe alternatieven. Die vind ik alledrie een beetje “tuttig”.

 14. Nr 1 sprak mij meteen aan. Zowel qua uiterlijk als qua lettertype . Had nog even twijfel bij nr 3 omdat de afbeeldingen ook typisch voor Italië zijn maar ik hou van eenvoud dus het blijft nr 1

 15. Nr.3

 16. Ik vind logo 1 het mooiste, maar het lettertype van logo 2 het mooiste. Wellicht kan dit gecombineerd worden? Dan is de combi mijn favoriet.

  Logo 3 vind ik veel te druk.

 17. Sorry, maar ik vind het huidige logo beter dan de 3 nieuwe opties… Ben het eens met een eerdere reactie: te tuttig.

 18. Logo 3 Erg leuk met dat fiatje 500 en die Vespa

 19. Logo 3 is prachtig. Hier zit echt alles in.

 20. een voorkeur voor 1 al is deze wat ‘dunnetjes’. Qua formaat beter dan 3 en 2 is te simpel. De letters mogen iets meer worden aangezet. Suc6 ermee!

 21. Lettertype van voorstel 2 met logo van voorstel 1
  Succes

 22. Logo 1, ik vind een Vespa typisch Italiaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *